Jak na zánět přírodní cestou

Velkým problémem dnešní doby je rezistence na antibiotika. Pokud léky na různá bakteriální onemocnění neboli záněty používáme moc často, přestanou působit. Bakterie místo toho, aby byly zničeny, jen usnou a pak začnout opakovaně organismu škodit.

Pokud nechcete hned sahat po antibioticích, zkuste dát na rady našich babiček, které jsou léty vyzkoušeny a v průběhu několika staletí prostě fungují. Lidé si tyto metody často předávají z generace na generaci. Zkuste tedy vyzkoušet sílu bylinné léčby.

Jak je to s bylinkami

Pokud chcete, aby bylinky opravdu zabraly, musíte s nimi začít včas. Nasaďte je už ve chvíli, kdy máte pocit, že vám ubývá energie a něco na vás leze. Později, kdy už se zvýší tělesná teplota a nemoc propukne zcela naplno, už musíte vyhledat lékaře. Bylinky mají o dost pomalejší nástup účinku oproti medikamentům. Rozvinutou nemoc už těžko zvládají.

Na co si dát pozor

Pokud se začnete cítit mizerně, anebo máte mírně zvýšenou teplotu, začněte pravidelně kontrolovat, jestli se vám v krku na mandlích neobjevují žlutá ložiska naznačující počínající zánět. Můžete to vnímat jako bolest v krku. Nemusí se však hned jednat o zánět. Pokud máte v krku žluté útvary, zkuste tvaroh. Stačí vzít půl vaničky měkkého tvarohu a do něj nalisovat celou paličku česneku. Krk si namažte vepřovým sádlem, aby nedošlo k popálení. Promíchanou směs naneste na bolavý krk a přikryjte igelitovou folií. Směs nechte působit hodinu, pak ji sundejte, krk omyjte a důkladně ošetřete krémem. Při intenzívním rozvinutém zánětu střídejte směs z nastrouhané syrové brambory s promačkaným listem zelí.

Nejen na zánět v krku

Všechny uvedené směsi můžete použít na jakoukoli část těla. Tvaroh s česnekem vám určitě pomůže i na zánět v koleni, kotníku nebo třeba lokti. Směs nanášejte na hodinu třikrát denně, tedy ráno, v poledne a večer. Pak nastrouhejte syrovou bramboru, vymačkejte z ní šťávu a směs naneste na bolavé místo. Zabalte jej do ručníku a nechte působit až 2 hodiny. Na noc si pak dejte na koleno lehce promačkané listy zelí a zabalte ho do ručníku. Za týden až dva bude po zánětu. Pomáhá i lichořeřišnice větší v kombinaci s uvedenými obklady. Při vážnějších potížích ale musíte k lékaři. S bylinkami se musí začít včas a nejsou všemocné.

Diskuze

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Přejít nahoru
Tvorba webových stránek: Webklient