Máte malý byt? Zvolte průhledný nábytek!

transparentní nábytek

Pokud jste majitelem malometrážního bytu, který se stává celosvětovým hitem, nemusíte se v něm hned cítit jako sardinky v krabičce. Do malých interiérů si pořiďte vysoce módní průhledný nábytek. Váš domov tak bude působit vzdušným dojmem, i když bude mít jen pár metrů čtverečních.

transparentní nábytek
transparentní nábytek

Garsonky, jednopokojové a malometrážní byty jsou čím dál více žádané ve světě i u nás. Mnoho lidí žije samo a navíc zjišťuje, že k životu až tak moc prostoru a věcí nepotřebuje. Spousta lidí také hodně pracuje a žije převážně mimo domov, kam se chodí většinou jen vyspat. Jestliže je to i váš případ, snažte se zařídit svůj domov tak, aby byl praktický, funkční, vzdušný a pěkný současně. Toho docílíte, když použijete pár osvědčených fíglů.

transparentní nábytek
transparentní nábytek

Jak si pohrát s prostorem

Osvědčeným trikem je vymalování světlou barvou a doplnění prostoru zrcadly pro optické zvětšení místností. Pomůže i dostatek denního světla. Pokud je ho málo, snažte se to dohnat dostatečným umělým osvětlením v nápaditém designu. Velmi vhodnou variantou je také variabilní nábytek. Rozkládací pohovky pro spaní nebo postele s kvalitním roštem a matrací, které můžete zaklopit do skříně. Výhodou jsou úložné prostory v sedacích soupravách i taburetech. Velmi dobrou variantou jsou i sklopné stolky a skládací nebo stohovatelné židle. Vestavěné skříně s využitím prostoru až u stropu jsou doslova nutností.

transparentní židle
transparentní židle

Průhledný nábytek

Pokud máte doma k dispozici jen malý a úzký prostor, který není dobré jen tak zastavět nábytkem, ale přesto se bez něj prostě neobejdete, můžete sáhnout po vysoce módních, transparentních kouscích, které se stávají posledním hitem moderních interiérů. Když je totiž vhodně zkombinujete, váš interiér bude působit nádherně vzdušným, prosvětleným a otevřeným dojmem. Masivní kusy nábytku by na malém prostoru působily příliš robustně a vyvolávaly by pocity úzkosti a stísněnosti.

průsvitná truhla
průsvitná truhla

Transparentnost nemusí být jen čirá

Sázkou na jistotu je transparentní, čirý materiál. Ten nijak nenaruší interiér a vzdušnost bude zaručena. Trendem poslední doby je však volba barevnějších kousků, se kterými prostor oživíte a přitom neudusíte. Transparentní plastový materiál se dá totiž ideálně využít a dává vyniknout zářivějším a výrazným barvám s pastelovou jemností. Nábytek oceňují zejména nastupující mladé generace, kterési oblíbily veselý a hravý styl. Plastový nábytek navíc velmi překvapivě perfektně stylově koresponduje i s retro stylem známým z 60. let minulého století. Pokud plastu příliš neholdujete, vsaďte na skleněné kousky nábytku. Může jít o stolky, police i skříňky, nabídka je dnes opravdu široká. V minimalistických a industriálně laděných interiérech vypadá průhledný nábytek naprosto skvěle.

transparentní komoda
transparentní komoda

Výhody a nevýhody

Tak jako všechno, i tento nábytek má své pro a proti. Výhodou transparentního nábytku je jeho unikátní vzhled. Vypadá velmi efektně, pokud je navíc prosvícený. Můžete tak podpořit barovou atmosféru. Úžasně vypadají průhledné pracovní, jídelní, konferenční i odkládací stoly a stolky, které dodají domovu magický nádech. Transparentní design oceníte všude, kde je třeba udržovat zvýšenou hygienu.  Oceníte jej v koupelně, na WC i v kuchyni. Může jít o skleněné umyvadlo, mýdlenky, průhledné stojánky a kelímky na zubní kartáčky, nebo třeba poličky. Případné znečištění na nich odhalíte mnohem dříve a donutí vás je vyčistit častěji. Záleží na úhlu pohledu.  Zda se na to díváte tak, že budete muset neustále uklízet nebo oceníte, že si do pusy nestrčíte kelímek a kartáček plný bacilů.

transparentní pohovka
transparentní pohovka

Hra se světlem a stíny

Malému pracovnímu prostředí dodá průhledný nábytek vzdušnou jiskru, se kterou se vám bude mnohem lépe pracovat. Transparentní nábytek oceníte i v tmavých místnostech. Sem se hodí odlehčené kousky s průhlednými prvky v bílé nebo světlé barvě. Pak bude celá místnost působit mnohem světlejší, než je tomu ve skutečnosti. Optické klamy se dají skvěle využít. Pokud si pořídíte třeba průhlednou komodu nebo pracovní stůl, počítejte s tím, že bude v zásuvkách všechno vidět. Pokud však patříte k těm, co mají rádi vše perfektně seřazeno, oceníte, že na první pohled vidíte, kde co máte. Jedno je ale zcela jisté. Interiérem zaujmete každého, kdo do něj vstoupí.

Diskuze

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Přejít nahoru
Tvorba webových stránek: Webklient