Pití alkoholu vás může časem negativně doběhnout

pití alkoholu

Lidé berou pití alkoholu jako určitou formu bavení třeba s přáteli, nebo naopak jako formu smutku. Alkohol také vyhledávají lidé, kteří se chtějí seznámit, či navázat nový vztah, protože ve střízlivém stavu jsou stydliví.

Co se stane když..

Konzumace těchto nápojů může mít však nepříznivý dopad na váš zdravotní stav a život.
Občasné pití v jisté míře nevadí. Jsou však lidé, kteří tomu propadnou úplně. Můžete tak velice snadno přijít o zaměstnání a úspory. Závislý člověk na alkoholu prakticky nevnímá realitu, a to ani v den, kdy má nástup do práce. Také se stává, že vaše žena či dokonce celá rodina na vás úplně zanevře. Je potřeba s tím něco dělat, ať už se to týká léčby svépomocí nebo prostřednictvím odborníka. Jestliže dotyčná osoba zůstane sama, šance na vyléčení se rapidně snižuji.

Co dělat když nevydržíte pít?

Na rovinu si řekněme, že je to především o vás. Ano, jste to právě vy, kdo musí najít správnou cestu a smysl ukončit pití alkoholu. Lidé, kteří měli to štěstí a dostali se ze závislostí, si našli nějakou aktivitu, která je naplňuje. Často musíte vyměnit také přátelé, kteří holdují nadměrné konzumaci alkoholu a tím předejít tomu, že další den skončíte opět v hospodě. Velice rychle se do závislosti můžete opět dostat. V tomto momentě si stačí například dopřát jeden panák alkoholu.

Navštivte odborníka

Každý člověk na světě má nějaké problémy. Nemusíte se stydět za to, že jste své problémy přestaly zvládat. Naštěstí máme odborníky, kteří vám rádi pomohou s vašimi problémy.
Často to jsou totiž životní strasti, které nás nutí dělat něco, co nechceme. Popovídejte si proto například s psychiatrem. V některých případech je lepší svěřit se člověku, kterého neznáte. Jedině tak se dozvíte neutrální názor.

Pití alkoholu vás může časem negativně doběhnout

Léčebny

Pokud není zbytí a přesto chcete žít normální život je na místě protialkoholní léčba.
Podstoupíte zde různé detoxikační procedury, které vám pomohou s vašim velkým problémem. Po tomto léčení už se alkoholu nesmíte ani dotknout stačí opravdu málo a jste opět závislým. Statistika klinik říká, že až 90 % vyléčených lidí do toho znova spadne.
Nebuďte proto jeden z těch, kteří to nezvládnou.

Rizika

Pitím alkoholu trpí především játra, které to nemusí vydržet a dostanete takzvanou cirhózu.
Poté už pomůže jen transplantace. Onemocnění spjaté s alkoholem je velice široké trpí tím veškeré orgány v těle.

Nezapomínejte, že alkoholici umírají předčasně.
Vyvarujte se proto nadměrnému požívání alkoholu, protože vás to časem může negativně doběhnout.

Diskuze

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Přejít nahoru
Tvorba webových stránek: Webklient