Magnetoterapie mi pomáhá na křečové žíly

Poprvé jsem o magnetoterapii slyšela v ordinaci u svého praktického lékaře. Přišla jsem za ním kvůli úplně jinému problému, ale řeč došla i na moje žíly na nohou. Mám sedavé zaměstnání a už delší dobu pozoruji, že žíly jsou čím dál viditelnější. Občas pociťuji i křeče v nohou, pocit těžkých nohou či pálení. Nejde o nic závažného, jenže pro ženu jsou křečové žíly i kosmetický problém. A tak jsme postupně došli k magnetoterapii.

O magnetoterapii jsem do té doby v životě neslyšela. Lékař mě odkázal na rehabilitační centrum v místní nemocnici, kde přístroj pro tuto léčebnou metodu mají. Ještě než jsem tam šla, jsem si však zjistila informace na internetu.

Magnetoterapie působí na celou řadu obtíží

Magnetoterapie využívá působení magnetického pole, funguje proti bolesti, stimuluje hojení a má celou řadu výborných důsledků. Je však potřeba nastavit správné parametry, zejména frekvenci, tvar a intenzitu.

Využívá se například na léčbu artritidy, hemoroidů, karpálních tunelů, dysfunkce mozku a mimo jiné také křečových žil. Pulzní magnetoterapie totiž posiluje cévní stěnu, urychluje krevní oběh a také návrat krve z dolních končetin. Díky ní z nohou vymizí otoky a ustoupí pocit tíhy v končetině. V některých případech prý při dlouhodobé léčbě nahradí i operaci. S těmito načtenými informacemi jsem se vydala do rehabilitačního centra plná nadšení.

Magnetoterapie nebolí

V rehabilitačním centru jsme si nejdříve popovídali o mých obtížích. Vyloučili jsme polyneuropatii, naštěstí mě trápí klasické varixy a na ty je magnetoterapie účinná. Postupně jsem tedy začala docházet na magnetoterapeutická sezení, jež spočívala v tom, že jsem se posadila a nechala přístroj působit. Nebolí to, člověk necítí vůbec nic. Rozhodně je to běh na dlouhou trať, ale nyní, po 3 měsících, již vidím výsledky. Žíly už nejsou tolik viditelné.

Do rehabilitačního centra mě bohužel neobjednávají příliš často, proto uvažuji, že si přístroj pro magnetoterapii pořídím domů. Prodej magnetoterapeutických přístrojů není omezen jen na zdravotnická zařízení, může si je pořídit kdokoliv a nejde o až tak drahou záležitost. Láká mě představa podstupovat magnetoterapii třeba večer u televize, pohodlně a hezky doma. Ani nastavení přístroje nevypadá složitě. S tím, na kolik různých zdravotních obtíží magnetoterapie působí, se určitě jedná o dobrou investici. Své využití si u nás doma jistě najde.

Diskuze

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Přejít nahoru
Tvorba webových stránek: Webklient