Potrubí je řešením pro efektivní přepravu

Stále se zvyšující nároky na bezpečnost a čistotu pracovního prostředí i snaha co nejvíce zrychlit výrobní procesy nutí firmy přemýšlet nad efektivním řešením. Moderní potrubní přeprava je jedním z nich.

Za nákupním košíkem si jen těžko uvědomíme, kolik tun surovin se musí denně zpracovat ve výrobních halách a průmyslových areálech. Kdo nic podobného na vlastní oči neviděl, nemá ani zdaleka představu, jak složité mohou některé postupy být a kolik energie i času vyžadují. Denně se navíc suroviny musí převážet z místa na místo i v rámci jednoho závodu, třeba pro další zpracování. Mezi jednotlivými halami se převáží stovky palet, aby se pokračovalo ve výrobním procesu, a výsledné produkty se pak opět převáží k balicím linkám. V noha případech dokážou celý proces urychlit potrubní systémy, které zvládnou během krátkého času přepravit velké množství surovin. Možnosti využití moderních technologií jsou ale mnohem širší, než jen přeprava.

· Přeprava sypkého zboží, jeho míchání, směsování s dalšími surovinami ve stanoveném poměru, odvažování do obalových materiálů. Velkým pomocníkem v potravinářském průmyslu je potrubí z nerez oceli, které dodrží i přísné hygienické normy. Mouka, cukr, směsi koření, čaje, káva, granule a mnoho dalších surovin se díky potrubí přepraví napříč závodem během krátké chvíle. Potrubní systémy mají své využití i v dalších odvětvích průmyslu, kde se zpracovávají suroviny v sypké stavu.

Odsávání, které je velmi výkonné a efektivní, zajistí potrubí pro vzduchotechniku a filtrační systémy. V mnoha provozech je efektivní odvod vzduchu nutností, neobejdou se bez něj lakovny, brusírny nebo chemické závody. Rychlý odvod prachu, škodlivin, brusného prášku, olejové mlhy i výparů ze svařování zajistí právě potrubní systémy.

· Nízkotlaká přeprava pro snadnější recyklaci a třídění materiálů. Vytřídění plastů, skla, elektroniky, pilin či polystyrenu zvládne potrubní systém mnohem rychleji, než lidské ruce.

Nejčastěji si u potrubí vybavíme vodovody či ropovody, je však běžnou součástí mnoha provozů a výroben. Potrubní systémy šetří čas i energii a pomáhají bezpečně zrychlit potřebné procesy i přepravu.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *