Zlaté mléko umí dostat do našeho jídelníčku kurkumu každý den

Už jste slyšeli o léčivých účincích kurkumy, ale nevíte, jak ji užívat? Nejlépe jako zlaté mléko. Tato ajuvédská směs se dá s chutí popíjet, ale též přidávat do dalších jídel.

Zlaté mléko je ideální formou, jak do svého jídelníčku zařadit kurkumu, která je považována za jednu z nejhodnotnějších superpotravin světa. Jde o kořen z rostliny Curcuma longa, česky tedy z kurkumy dlouhé, kterému se říká i indický šafrán. Používá se i jako barvivo, superúčinky tohoto kořene však tkví v až neuvěřitelném množství pozitivních účinků na lidské tělo. I když to o sobě bude tvrdit hodně rostlin, o potenciál kurkumy se zajímá i moderní medicína. Díky obsaženému kurkuminu totiž vypadají možnosti využití účinků látek z kurkumy velice slibně. A lidová medicína? Ta nedá na kurkumu dopustit už nyní, a to z mnoha důvodů.

Kurkuma má schopnost pomáhat s usínáním a upravuje spánkový režim. Navozuje pocit klidu a zlepšuje náladu. Je silně protizánětlivá a podporuje funkce imunitního systému. Brání vzniku a zhoršení srdečních onemocnění, zlepšuje stav kostí, snižuje hladinu cukru v krvi, podporuje funkci mozku i paměť. Má pozitivní vliv na trávicí trakt a zmírňuje pálení žáhy. Zlepšit umí i stav kostí. A zdaleka to nejsou všechna pozitiva kurkumy.

Co je vlastně zlaté mléko?

Jde o směs kurkumy, skořice, zázvoru a černého pepře. V této kombinaci silných antioxidantů má kurkumin až 1000× větší účinek, a to zejména díky obsaženému piperinu v černém pepři. Navíc se v této podobě kurkuma snadno užívá. Stačí přidat prášek do mléka a máte zlaté latté. Použít jej lze však i do cereálií, kaší, též do koktejlů a smoothie. Proto se v této podobě dá kurkuma dostat skutečně do našeho každodenního jídelníčku. Vždy si najdete formu, jak zlaté mléko použít. Je plné antioxidantů, proteinů, magnézia, vápníku i sodíku.

Mnohdy se ptáte na zlaté mléko – jak často jej pít?

Ideální je, když se stane trvalou součástí naší stravy, takže směle každý den. Tak, jak jej nabízí e-shop Woldoshop.cz, se dá používat velice snadno a do mnoha typů jídel. Osladit jej lze medem. A neztloustneme po něm? Dobrou zprávou je, že zlaté mléko hubnutí naopak podporuje.

Diskuze

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Přejít nahoru
Tvorba webových stránek: Webklient