Francie

Francie, jedna z nejvýznamnějších západoevropských zemí, zaujímá rozlohu téměř 544 kilometrů čtverečných a na jejím území žije přes 65 milionu obyvatel. Tato země je kromě historických památek proslavena také gastronomií a výborným vínem. Obojí zde má dlouhou tradici, která láká turisty k ochutnávce typických francouzských specialit doplněných odpovídající značkou vína.

Ideální lokalita pro sportovce

Francie je také známá svými ideálními podmínkami pro sport. K nejoblíbenějším sportům zde patří cyklistika, o čemž svědčí i prestižní závod Tour de France. Velmi oblíbeným sportem je také lyžování, dokonalé podmínky lyžařům nabízejí jak Francouzské Alpy, tak Pyreneje. Tato pohoří jsou ideálním místem i pro milovníky turistiky. Na své si ve Francii přijdou také vyznavači vodních sportů, především surfování, kterým výborné podmínky poskytuje Atlantické pobřeží. Pokud vás sport neláká, na pobřeží váz zaručeně čekáklidná dovolená plná relaxace.

Bohatá historie se odráží v nádherných památkách

S Francií je neodmyslitelně spojena Paříž, hlavní město země. Toto město vás určitě okouzlí a dlouho budete na jeho návštěvu vzpomínat. Za prohlídku určitě stojí typická památka, monumentální Eiffelova věž nebo gotické kostely a katedrály, kterých Paříž nabízí velké množství. Nejznámější a turisty velmi oblíbená je katedrála Notre Dame. Překrásná romantická místa svým návštěvníkům nabízí řeka Loira, na které najdeme několik okouzlujících zámků.

Ve Francii se nachází řada dalších zajímavých míst, jejichž návštěva stojí určitě za to. Například nádherný zámek s rozsáhlým parkem ve Versailles, cisterciácký klášter Fontenay nebo město Lyon. Všechna tato místa najdeme i na seznamu památek UNESCO.

Milovníky historie nadchne Normandie

Milovníky historie je oblíbená severní Francie, která má spojitost s válkami. Významnou historickou událost vylodění v Normandii připomíná řada památníků i muzeí, které se v této oblasti nacházejí.

Diskuze

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Přejít nahoru
Tvorba webových stránek: Webklient