Superpotraviny, po kterých zhubnete a budete zdravější

Superpotraviny jsou ty potraviny, mnohonásobně převyšují účinek jiných potravin. Mnohé z nich vám navíc pomůžou při snižování váhy. Pokud se v tom nevyznáte, sázejte prostě na dostatek zeleniny i ovoce a přidejte uvedené potraviny.

Dříve výraz superpotraviny nikdo nepoužíval a tyto potraviny byly známé taky. Nenechte se zmást módními triky a novinkami. Sázejte na staré dobré recepty, kterým se dnes tak často dává nový kabát kvůli reklamě. Pokud to zabírá a lidé jsou díky tomu zdravější, je to dobře. Nechte si přirůst k srdci i chytré rady týkající se stravování. Fenomén takzvaných superpotravin není nic jiného než zviditelnění toho, co již dobře známe a znovu objevování zapomenutých potravin.

Fermentované potraviny

Fermentované potraviny, jako kefír, jogurt, kimchi, tempeh či kombucha obsahují skvělá přírodní probiotika dobrá pro naše střeva. Pomáhají nám lépe vstřebávat živiny a k udržení tělesné váhy. Stejně tak můžete vsadit na staré dobré kysané zelí. Má obrovský obsah vitaminu C, perfektně upravuje trávení a napomáhá hubnutí. Na všechny fermentované a kysané výrobky si musí tělo zvyknout, takže počáteční neduhy, pokud se objeví překonejte nízkým dávkováním. Tělu stoprocentně prospějete.

Kurkuma jako lék

Toto koření s blahodárnými účinky má velmi dobrý vliv pro náš organismus. Je známá zejména pro své antioxidační a protizánětlivé vlastnosti. Při zažívacích problémech pomáhá uklidnit žaludek a je vhodnou prevencí před vznikem rakoviny, cukrovky a Alzheimerovy choroby. Kurkuma také pomáhá zrychlit metabolismus, což spěje k hubnutí.

Jablečný ocet

Jablečný ocet má velké výhody. Byl známý již v dávných letech, jen se na něj tak trochu pozapomnělo. Pomáhá snižovat hladinu cukru v krvi, což ocení zejména všichni diabetici. Pro hubnutí je dobrý hlavně proto, že pomáhá tělu rozbíjet tuky. Je potencionální ochranou proti srdečním onemocněním a různým druhům rakoviny.

Diskuze

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Přejít nahoru
Tvorba webových stránek: Webklient