Chyby, díky kterým při cvičení nehubnete

hubnutí

Někdy jde o sníženou funkci štítné žlázy, hodně záleží i na psychice. Vyhněte se ale hlavně chybám, které dlouhodobě děláte.

Moc se šetříte

Nemusíte na tréninku vyplivnout duši, ale je třeba zatnout zuby a občas jít i přes mírnou bolest a pálení svalů. Cvičení vám nezabere tak velkou část dne, abyste do toho v danou chvíli nemohli dát vše. Časem snesete daleko víc a začnete si to užívat. Když jdete do cvičení vážně naplno, opravdu to na svém těle poznáte. Dobře se budete cítit bezprostředně po výkonu i díky výsledkům.

Moc to přeháníte

Není dobré to ani moc přehánět. Příliš časté cvičení drží tělo v permanentním stresu a brzdí viditelné výsledky. Ideální je trénovat 3x týdně a obden. Jinak můžete skončit se svalovou horečkou. Tělo bude vyčerpané a náchylné k nemocem. Nezapomínejte na odpočinek a nutný čas na regeneraci svalů.

Necvičíte pravidelně

Na to, aby bylo tělo vitálnější, rychlejší, štíhlejší a flexibilnější je třeba trénovat pravidelně. 1 až 2 tréninky týdně výsledky nepřinesou. Pokud dáte 3 tréninky týdně, první výsledky přijdou už za několik týdnů. Klidně si dejte 3 roky na vysněnou váhu. Nespěchejte, ale ani se neloudejte. Když se naučíte cvičit často a pravidelně, vytvoříte si příjemnou závislost na endorfinu a nebudete se muset nutit.

Máte špatnou techniku

Chyba je často v technice prováděných cviků. Když se do cvičení pustíte naplno a chybně, můžete si ublížit. Vezměte si na začátek trenéra, který vám ukáže, jak na to. Vhodné je pohyby i střídat. Posilování kompenzujte protažením. Intervalový trénink třeba jógou. Pak uvidíte výsledky.

Pohyb vás nebaví

Abyste u pohybu vydrželi, musíte se na něj těšit. Endorfiny stojí za to. Pokud z tréninku odcházíte opravdu šťastní, jste na správné cestě. Na ten správný pohyb si vytvoříte návyk. Vyplavíte stres, vyčistíte si hlavu a zhubnete. Budete se na cvičení těšit.

Málo spíte

Nevyplatí se dlouhodobě si ubírat z délky spánku. Jeho nedostatek vede k většímu apetitu a zvyšuje hladinu kortizolu v těle, který nás pak udržuje v permanentním stresu. Hormon zadržuje vodu v těle, komplikuje hubnutí a nabírání svalové hmoty. Dopřejte si 7 až 8,5 hodin spánku denně. Jinak nebudete mít energii na cvičení a nedospané hodiny budete dohánět cukrem.

Málo a špatně jíte

Pokud nejíte moc, možná jíte málo. Hladovky jsou k ničemu. K životu i ke cvičení potřebujete správnou a dostatečnou stravu pro dostatek energie. Omezte bílou mouku a cukr, přidejte tuk z ořechů, mandlí, semínek a kokosového oleje. Přidejte bílkoviny z masa, vajec a luštěnin, ať máte z čeho budovat svaly. Nebudete mít chuť mlsat. Dostatek zeleniny, ovoce a čerstvé smoothie nastaví tělo na spalování. Zkuste ovesnou kaši a celozrnné pečivo, vysokoprocentní šunku, tvrdý a čerstvý sýr i bílé jogurty. Vhodné je i rostlinné mléko ze sóji či rýže.

Málo pijete

Musíte také pít. Zvolte čistou a neperlivou vodu. To je základ. Občas ji dochuťte citronem nebo plátky okurky. Zapomeňte na slazené nápoje a džusy z krabice. Můžete si dát zelený čaj a zapojit občas nějaké bylinky.

Spoléháte na spalovače tuku

Spalovače tuku jsou jen pomocné berličky. Nápoje s carnitinem většinou nepřinesou žádné velké výsledky. Možná vám bude jen mnohem více tlouct srdce, což není moc příjemné. Pokud se budete řídit našimi radami, spalovače tuku prostě nepotřebujete.

Diskuze

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Přejít nahoru
Tvorba webových stránek: Webklient