Stále máte doma nepořádek? Možná děláte stejné chyby.

Ať děláte, co děláte, doma to stále vypadá jako po výbuchu? Nejde ani tak o nepořádek v podobě prachu a špíny, ale v provozním nepořádku. Zkuste změnit zařízení pokoje.

Aby váš interiér působil uspořádaně, příjemně a současně ne neosobně, je dobré dbát na zdánlivé drobnosti. Projděte se po vaší domácností a zamyslete se, jestli za rozházené věci, které budí dojmem nesouladu, nemůže některá z těchto chyb.

Nábytek na zemi

Masivní sedačky, křesla a knihovny, které nemají nožičky a sedí na zemi na pevných soklech, mohou působit jako energetické zátky. Nevypadají dostatečně vzdušně a často jsou příčinou těžkopádného dojmu celé místnosti. Zkuste přidat nožičky. Pár centimetrů nad zemí dokonale odlehčí prostor.

Umění a nábytek musí lícovat

Obrazy pověšené na stěnu musí lícovat se skříňkami, sedačkou a jiným nábytkem. Pokud rádi přeskupujete nábytek, abyste do domácnosti vnesli více svěžesti a trochu změny, dejte si pozor. Výsledkem jsou pak často prapodivně rozvěšená umělecká díla na stěně, která tvoří nesoulad. Volně odkládané věci dávejte do šuplíků mnohem raději, než na stolek. Nepořádek nebude tak vidět.

Příliš měkká postel a sedačka

Dojem nepořádku v ložnici tvoří často neustlaná postel. Peřiny a přikrývky by měly být přes den zakryty přehozem přes celou postel. Pokud je příliš měkká, nebude dobře držet tvar a postel bude stále vypadat nepořádně. Volte pevné matrace i těžší přehozy. V obývacím pokoji se zbavte mnoha dekoračních polštářků. Ty ostatní mějte vždy pěkně uložené a barevně se slaďte.

Dekorace musí mít systém

Odolejte pokušení a nehromaďte doma drobnosti, suvenýry z dovolené a malé dárky od blízkých. Málokdy se je totiž podaří sladit a dát jim systém, soulad a symetrii. Přitom právě ony dodávají domácnosti uspořádaný, příjemný a domácký dojem. Při nejbližším utírání prachu je vytřiďte a hodně jich dejte pryč. Nemusíte mít na očích stále všechno. Zkuste z nich také sestavit pěkná zátiší.

Diskuze

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Přejít nahoru
Tvorba webových stránek: Webklient