Tvoje tvář má známý hlas

Tvoje tvář má známý hlas

Když jsem poprvé viděla logo této televizní soutěže, hrůzou mi vstaly vlasy na hlavě se slovy: Ježíš, to bude zas kravina… Nicméně moje zvědavost mi nedala spát, a tak jsem nakoukla nejdříve koutkem očka, potom celým a nakonec jsem zůstala vyjeveně zírat s obdivem a pokorou.

Tato televizní show vznikla na motivy španělského originálu Your Face Sounds Familiar. Soutěícími nejsou zástupci z řad “obyčejného” lidu, ale 8 známých osobností (herců, zpěváků), kteří dostanou nelehký úkol. Musí se proměnit v nějakého známého zpěváka či zpěvačku, přičemž je jedno, jestli je ten dotyčný muž nebo žena. Když si vylosujete Tinu Turner, musíte být Tina Turner, i když jste třeba Petr Vondráček. Tito soutěžící se v průběhu soutěže nemění, v každém dílu najdeme pořád ty stejné. Můžete tedy sledovat jejich vývoj, jestli opravdu dokážou napodobit vše nebo jen určité typy…


Jako správná soutěž má i tato své porotce. V české verzi (paralelně s tou naší běží i slovenská odnož u našich západních sousedů) je trio stálých porotců ve složení: Jakub Kohák, který měl být za “hodného policajta”, ale zatím působí kritičtěji než jeho “zlý protějšek, kterým měl být Janek Ledecký. Samozřejmě nesmí chybět ani ženská složka, kterou je vynikající nejen muzikálová herečka Jitka Čvančarová. Čtyřlístek sudích uzavírá pokaždé někdo jiný. Každý díl má tzv. “speciálního porotce”. V prvním dílu jsme na tomto postu viděli Milana Šteindlera, ve druhém Ivana Jirešová.

Už víme, jaké máme soutěžící, známe porotce, ale neznáme tzv. herní systém. Každý ze soutěžících má jeden výstup, jemuž předchází rozhovor s výjimečným moderátorem Ondřejem Sokolem, který se této pro něj nezvyklé role zhostil velmi dobře, následuje samotné číslo, po němž si společně s Ondřejem vyslechne připomínky poroty a jde si sednout na gauč, z nějž sleduje své soupeře.

Jakmile odzpívají všichni, každý z porotců má k dispozici škálu bodů od 1 do 8 a ty rozdělí mezi soutěžící. Nikomu nesmí dát stejný počet bodů. Ten, kdo se mu líbil nejvíc, dostane 8 bodů, ten nejslabší jeden. Ovšem ani po bodování poroty nemusí být nic ztraceno a výsledek definitivní! Každý soutěžící má totiž 5 bodů, které může někomu věnovat. Když se body sečtou, vyjde konečný vítěz, který dostane šek na 25 000 Kč. Nejkrásnější na tom, je, že tyto peníze putují na dobročinné účely a výherce si může vybrat, kam peníze poputují. Na závěr ještě jednou zazpívá svoji píseň. Navíc se všechny body ze všech kol sčítají a v posledním dílu se tak dozvíme celkového vítěze soutěže Tvoje tvář má známý hlas!
12523942 944180115695270 8565325810962632563 n
Aby věděli, co vlastně musí hodnotit, museli i sami porotci předvést svůj um. Jitka Čvančarová okouzlila publikum svou proměnou v Marilyn Monroe, Janek Ledecký všechny usadil jako Mick Jagger, ale za největší překvapení považuji Jakuba Koháka coby Luciano Pavarotti. Jak by řekli dnešní mladí: Kubo, dobře ty!

Ještě v prvním dílu byly patrny jisté rozdíly. Dalo se určit, kdo je slabší a kdo dominuje. V tomto díle museli porotci řešit problém, zda hodnotit podle zábavy a show nebo podle úrovně výkonu. Nakonec se rozhodli pro druhou variantu a na jejich verdiktu nic nezměnilo ani rozdělení bodů mezi samotnými soutěžícími. První díl zkrátka a dobře ovládla fenomenální Hana Holišová coby Édith Piaf s písní Non, je ne regrette rian a byla nejlepší i podle internetového hlasování diváků.
12495148 937270173052931 1150527763224810139 n
Druhý díl už byl neuvěřitelně vyrovnaný. Porota vyhodnotila jako nejlepšího Davida Krause, jenž předvedl neuvěřitelný výkon v roli Adele, ovšem bodování soutěžících pořadím tak zamíchalo, že triumf si nakonec odnesl Petr Rychlý, který svým Louisem Armstrongem vyrazil dech. Ovšem internetovému hlasování naprosto suverénně vévodí Beyoncé Hany Holišové.

Uvidíme, jak si všichni povedou dál už v sobotu ve 20:20 na TV Nova.  

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *