Individuální jízdné

Individuální jízdné

Máte pocit, že cena jízdného v MHD je účtována nesprávně? Nebo že nikdy nemáte tu správnou jízdenku k dispozici? Potřebujete něco mezi a platíte neustále zbytečně vysokou cenu?

Tohle vše se dá vyřešit pomocí technologických novinek a inovací, které pronikají i do dopravního podniku. Co na tom, že myšlenka původně není naše. Inspirace dovedená dokonce se opravdu cení a zde je to velký krok v před.

Jen se ptám. A kde je Brno a jeho MHD prosím?

Ostrava se nechala inspirovat Londýnem. Do MHD zavádí novinku. Při platbě bezkontaktní kartou zde účtují jízdné individuálně.

Autobus, Tramvaj, Doprava, Město, Města, Sezení, Sídlo

Bezkontaktní platební kartou se dá platit v ostravském MHD. Dále tomu tak bude v Plzni, Liberci a částečně i v Praze.

Ostrava má ale unikát. A to právě individuální jízdné. Autobusy, trolejbusy i tramvaje jsou zde v dopravním podniku vybaveny takzvanými validátory, které umí načíst platební kartu, která je bezkontaktní. Umí načíst i ostravskou čipovou kartu ODISka.

Funguje to jako v obchodě, platba je provedena pouhým přiložením. Tedy při nástupu přiložíte a při výstupu opět. Informace je zpracována. Funguje tak dokonale, že umí rozpoznat, zda se přestupovalo, zda se tedy jedná o přestupní či nepřestupní jízdenku, tyto informace vyhodnotí a podle toho účtuje individuální cenu jízdného. A tato cena je vyhodnocována jako nejvýhodnější.

Silnice, Tramvaj, Holka, Přechod Pro Chodce, Provoz

Odpadá tady starost z volbou správné jízdenky a její správné časové délky. Nezaplatíte ani málo ani moc. Nechytne vás revizor, když o minutu přetáhnete než cviknete další lístek. Vyúčtování probíhá vždy až ve 2 hodiny v noci.

Pro držitele karet vytvořil XT-Card v rámci systému webového rozhraní, které umožňuje držiteli karty prohlížet jednotlivé transakce. Pomocí tohoto systému si můžete zkontrolovat vaši částku na výpisu z účtu, zda sedí a odpovídá provedeným jízdám. K přístupu vám stačí pouze registrace před e-mail.

Diskuze

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Přejít nahoru
Tvorba webových stránek: Webklient