Kam se podělo výkupné?

Kam se podělo výkupné?

Ještě jednou k naší neveselé kauze. Bývalý ředitel civilní rozvědky, dnes angažovaný občan, generál Karel Randák poukazuje na skutečnost, že ne všechny peníze, určené na výkupné za dvě české dívky unesené v Pákistánu, se dostaly až ke konečným zprostředkovatelům výměny a samotným únoscům.

Na dotaz kde tedy jsou, odpovídá: „V Čechách.” Na výměnu pětice Čechů unesených v Libanonu za Alího Fajáda, Američany obviněného z terorismu se dívá také dost svérázně.

Odkaz: Exředitel civilní rozvědky Randák: Část výkupného někomu zůstala za nehty

Bývalý ředitel civilní rozvědky Karel Randák.

O tom, zda tam děvčata měla jet či neměla, zda to bylo bezpečné či nebezpečné a zda to je varováním či důkazem toho, že to za vás někdo vždy vyřeší, tady psát nechci. Každý z vás má na to jistě svůj názor a má na něj právo. Taky už se na toto téma namluvilo a napsalo dost.

Určitě ale souhlasím s názorem, že stát se má za své občany postavit vždy. Což se u nás tedy moc neděje. Vláda své občany vesměs ignoruje a plní si vlastní kapsy. Příklad s Izraelci, kteří se snaží dostat zpátky i lidi, kteří jsou pohřešováni desítky let anebo alespoň jejich ostatky je výborný. Čiší z toho národní hrdost, která by nám měla být vzorem.

Úplně úžasná je věta, pod kterou by se asi podepsali téměř všichni z nás:

,,Na nemocné peníze jsou. Akorát jsou rozkradené, tak jako všechno v tomto státě. Kdyby se někdo podíval do resortu zdravotnictví, tak zjistí, že v něm je financí spousta. To, že se „rozfrcají” na nesmyslné projekty nebo jejich prostřednictvím skončí úplně někde jinde, je jiná věc.“

Jak to bylo s výkupným

To, že neměla informace uniknout je asi jasné všem. Už vůbec ne její výše. Zajímavá je ale zmínka o tom, kolik a kam a taky komu šlo vlastně peněz a informace o tom, že část peněz určitě nešla do rukou únosců.

Jasně zde pan Randák říká, že část peněz někde po cestě někomu uvázly za nehty. A že by se mělo vyšetřit, kde zbytek těch peněz je. Podle něj zůstaly v Čechách. Upozorňuje na skutečnost, že je to zde normální a tak to tady funguje. Žijí zde lidé, kteří jsou schopní uloupnout si z čehokoliv.

Jen mi tady chybí nějaká jasná indicie, která toto tvrzení dokazuje. Nejlepší by asi bylo, kdyby se ozvali samotní únosci a žalovali nás, za lživé informace, protože dostali z peněz jen půlku.

A co naše pětice

Další podobná aféra, se točila kolem pětice Čechů unesených v Libanonu. Kontroverzní byla jejich výměna za Libanonce Alí Fajáda a El Marabího, kteří podle USA spolupracovali s teroristy.

Nevíme a nikdy se nedozvíme, jak to s Fajádem před jeho zatčením v Česku bylo, pro koho všeho pracoval… Pak je těžké cokoliv soudit a domýšlet. A jak to bylo pak z celou výměnou, je úplně stejná písnička, s neurčitou melodií a záhadnou pointou.

Čím více informací si ohledně těchto událostí člověk přečte, tím méně je mu jasné jak to bylo, jak to být mohlo, jak to být mělo a kde je vlastně pravda.

Poslední zprávy

Vrchní státní zastupitelství v Praze se opravdu zabývá podezřením na zpronevěru části výkupného. Na stole jej má vrchní žalobkyně Lenka Bradáčová. Uběhly neuvěřitelné 3 roky. Výkupné údajně činilo asi 145 milionů korun a ztratily se asi 4 miliony. Více se o tom můžete dočíst třeba na serveru Neovlivní.cz.

Odkaz: ČÁST VÝKUPNÉHO ZA DÍVKY V PÁKISTÁNU

Odkaz: TAJNÉ SLUŽBY ŘEŠÍ, ŽE MILIONY ZA VÝKUPNÉ UNESENÝCH ČECHŮ CESTOU ZMIZELY

 

 

1 názor na “Kam se podělo výkupné?”

Diskuze

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Přejít nahoru
Tvorba webových stránek: Webklient