Netradiční sporty: Skater hokej

Co to je? Skater hokej, jinak též inline hokej, je obdobou dobře známého ledního hokeje. Jeho výhodou je možnost zahrát si v jakémkoliv ročním období, nebo také to, že je méně kontaktní než lední hokej a tím pádem je menší riziko úrazu. U nás se hraje pod záštitou dvou svazů: Česká asociace inline hokeje (ČAILH) a Česká unie kolečkových bruslí (ČUKB). Každý z těchto svazů má mírně jiná pravidla, ČAILH má hrací dobu čtyři čtvrtiny po 12 minutách zatím co ČUKB má dva poločasy po 20 minutách. Jinak jsou pravidla velmi podobná.

Kde se hraje? Jeho výhodou je, že se může hrát na různých neklouzavých površích jako je asfalt, beton nebo speciální umělé sportovní povrchy. Z toho plyne další výhoda a to, že nemusíte platit pronájem haly, stačí si najít nějaký plácek kde budete hrát.

Kdo ji hraje? U obou asociací je to brankář a čtyři hráči. Tento sport můžou hrát i ti, kteří mají zkušenosti s ledním hokejem, ale i ti, kteří nic podobného nokdy nehráli.

K výstroji patří šněrovací kolečkové inline brusle, hokejka stejná jako při ledním hokeji a míček nebo speciální puk.

Naši inline hokejisté se letos dočkali nečekaného úspěchu, kterým bylo obhájení titulu mistrů světa. Stalo se to poprvé v historii a lze z toho soudit, že je u nás inline hokej v rozkvětu.

Diskuze

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Přejít nahoru
Tvorba webových stránek: Webklient