DUCH

Pokud zabrousíte na program Městského divadla Brno a zaujme vás název DUCH, pak máte veliké štěstí a neváhejte ani minutu, rezervujte lístky a mazejte do divadla!

Známý příběh Sama a Molly, jež si projdou tím nejtěžším, čeho se člověk kdy bál – smrt, která potká ale jen jednoho z nich. Zavražděný Sam ovšem, jako mnoho dalších duší, které mají na zemi ještě nějaké “nevyřízené účty”, zůstává jako němý poutník mezi živými. Stává se tím, jenž vidí všechno, ale nemůže říct nic, nikdo ho neslyší. Ani jeho Molly, která po něm tolik truchlí. Jako by to samotné nestačilo, hrozí jí velké nebezpečí!

Jedinou nadějí a možností, jak Molly varovat, se ukáže být Oda Mae Brownová. Šarlatánka, která si nechává lidem platit za to, že je spojí s jejich mrtvými blízkými. Nikdy se jí to však nepodařilo. Dokud nepřišel Sam. Tato postava dodává celému představení komiku, kterou ve vážnosti situace tak zoufale potřebuje. Ve filmové verzi ji mistrně ztvárnila oblíbená americká herečka Whoopi Goldbergová, jež dokonce díky Odě získala i Oscara. V brněnské muzikálové verzi se s ní Fantasticky poprala Andrea Zelová, jíž naprosto zaslouženě patřil při děkovačce největší aplaus.

Výsledek obrázku pro duch mdb

 

Pozadu ale nezůstali ani hlavní protagonisté Dušan Vitázek jako Sam a Lucie Bergerová, coby vynikající Molly. Jejich pěvecké a herecké výkony zařezávaly diváky do sedadel, čemuž velmi napomohla celá řada speciálních efektů, které dodávaly nadpozemským úkazům věrohodnost a atmosféře nekompromisní úplnost, důsledkem čehož nezůstalo na konci jediné divácké oko suché. O to více diváci ocenili, když se na scénu přibelhala Oda May se svým dalším nezapomenutelným výstupem, při které obecenstvo opět plakalo, ale smíchy.

Nejen silný příběh, ale i dokonalé zpracování s nepřeberným množstvím světelných, zvukových i projektovaných efektů, na jaké jsme u Stanislava Moši zvyklí, tak i geniální práce herců, dostala tuto inscenaci na první místo mého dosavadního žebříčku shlédnutých představení. Dokonce by mi ani nevadilo, kdyby to nebyl muzikál.

DUCHA můžu jedině doporučit!

Diskuze

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Přejít nahoru
Tvorba webových stránek: Webklient