V jakém saku se budete cítit nejlépe?

Samozřejmě v tom, které bude nejvíce lahodit Vašemu typu postavy. Vaše sako by mělo mít perfektní střih, který Vám bude dokonale sedět jak v ramenou, tak v pase a i přes boky. Nesmí Vás nikde táhnout. Pokud jej budete nosit zapnuté, ta dávejte dobrý pozor, aby Vám vždy dobře padlo přes břišní partie. Nesmí být viditelné žádné pnutí, a to ani u méně formálních modelů, určených pro volnočasové aktivity. Důležitým kritériem při koupi je i výběr toho správného materiálu.qpg-2364_4_b1

Pánská saka, která jsou šita z vlny nebo z jejich směsí jsou vhodná spíše pro chladnější zimní, podzimní a jarní období. Pokud to vyžaduje Vaše práce nebo i volnočasová náplň a hodně cestujete, pak sáhněte po mohéru. Je to vlna z angorské kozy, má extrémní odolnost proti opotřebení a méně se mačká. Samozřejmostí je vyšší pořizovací cena, nicméně vysoká kvalita Vám tuto investici stokrát vrátí. Další možností je sako z kašmíru.Tato moderní pánská saka jsou velmi jemná a lehká. V zimě oceníte větší výhřevnost, než jakou má samotná vlna, naopak v létě se v tomto saku neupečete, protože naopak příjemně chladí.

Pánská sportovní saka k riflím a k méně formálním kalhotám jsou šita z bavlny. Pokud hledáte sako přímo na teplé letní období, vyzkoušejte len. Ten je považován za vyložené letní, lehoučkou látku. V nabídce naleznete i saka z hedvábí, vyznačující se vysokým leskem. Navíc hedvábí dobře absorbuje vlhkost ze vzduchu i z těla, čímž při nošení zajišťuje komfortní pocit. Můžete setkat i se saky, které jsou vyrobeny z polyesteru, což ale nedoporučujeme, je to umělá látka, jejíž jedinou přidanou hodnotou je nízká cena a vysoká odolnost proti opotřebení. O nějakém pohodlí při nošení nemůže být ale ani řeč.

Diskuze

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Přejít nahoru
Tvorba webových stránek: Webklient