Ozdobná květinka z laku na nehty

Leží Vám doma staré, nepoužívané laky na nehty, ketré se Vám ale nechtějí vyhazovat? Právě od toho Vám pomůže dnešní návod na hezkou kytičku.

Budeme potřebovat: Laky na nehty, tenký drátek, nůžky a tužku nebo pastelku.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

  • V prvním kroku si ustřihneme kousek drátku, asi půl metru, a uděláme očko kolem tužky. Můžete použít i pastelku, fixu nebo jiný kulatý předmět. Zvolte si dobře jaký průměr má pastelka, protože tak veliký potom bude jeden okvětní plátek naší kytičky. Po omotání a zakroucení drátku tak, aby zůstal v tom tvaru, jak jen dáte, si můžete pohrát s tvarem lístku. Lze jej protáhnout, zakulatit nebo nechat tak, jak jste jej stáhli z tužky.OLYMPUS DIGITAL CAMERA
  • Další krok je velmi podobný, jednoduše vyrobíte tolik lístků, kolik chcete, aby jich Vaše květinka měla.
  • Teď přichází těžší část a to lakování jednotlivých lístků. Štěteček s lakem musí být pořádně namočený, aby se lak mohl chytit drátku. Štěteček na plocho přiložíme k lístku, musíme dávat pozor, aby byl celý lístek překryt štětečkem. Opatrným tahem vedeme lak od krajů. Většinou trvá, než se lak chytí a proto neztrácejte trpělivost. Může se také stát, že Vám lak vůbec nechytne, to když je moc hustý.OLYMPUS DIGITAL CAMERA
  • Lak je potřeba nechat pořádně zaschnout, jinak hrozí protržení vytvořené blanky.
  • Teď už stačí lístky uspořádat do kytičky tak, jak je chcete.

Lístky nemusí být jednobarevné, můžete na ně dělat tečky, čárky, co se Vám zachce. Jen je potřeba počkat, až základní vrstva laku zaschne.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Vytvořenou kytičku lze poté použít třeba jako ozdobu k dárku, do kytice nako po připevnění ke sponce jako součást účesu.

Diskuze

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Přejít nahoru
Tvorba webových stránek: Webklient