Je libo vilku ve Španělsku? Ceny se stále drží nízko!

Chystáte se do penze a rádi byste ji prožili v teple a bez zbytečného stresu? Udělejte to jako již mnoho českých důchodců, kteří využili příznivých cen španělských nemovitostí. Pořídit si vilku ve Španělsku se stále vyplatí – země se již několik let potýká s hospodářskými problémy a aktuální dluh je větší než ekonomika. Vláda se sice usilovně snaží o nápravu, ale zatím poněkud bezvýsledně. Vraťme se však k nemovitostem – jejich současné ceny jsou běžně nižší o třetinu a zahraniční kupci o ně jeví velký zájem.

Kupují spíše jednotlivci, nikoliv investoři

Češi se zajímají o nemovitosti, které jsou levnější než srovnatelné v Česku. Podle odborníků z realitní kanceláře MIA REALITY tvoří podstatnou část klientely jednotlivci a nikoliv investoři. Spousta nemovitostí je k mání za výrazně nižší cenu než u nás, a právě ty jdou nejrychleji na odbyt. Na své si přijdou zájemci o apartmány, vily, pozemky i komerční prostory. V nabídce se objevují také rozestavěné domy.

flag-1273683_640

Proč je o nemovitosti ve Španělsku zvýšený zájem?

Španělsko láká Čechy z mnoha důvodů. K těm největším patří nejlepší celoroční počasí v Evropě a zdravé ovzduší. Starší lidé si rovněž cení ozdravných kúr v léčivém bahně v laguně Mar Menor – mít apartmán v této oblasti rozhodně není k zahození.

Jak probíhá převod?

Koupě nemovitosti ve Španělsku přitom není komplikovaná. Kupní smlouvu lze uzavřít po získání evidenčního čísla cizince (N.I.E.) u španělského notáře. Ten garantuje bezproblémový převod a zajišťuje zápis do evidence příslušné obce a na katastrální úřad. Bezprostředně po podpisu může kupující nemovitost převzít a užívat ji. Počítejte s tím, že konečná cena nemovitosti naroste kvůli 10 % DPH, 2 % nákladům na notáře, 1 % ostatních poplatků a 1 % provize pro realitní kancelář.

Pokud vás nemovitosti ve Španělsku zaujaly, ale máte strach z administrativních záležitostí, obraťte se na zkušené odborníky z MIA REALITY. Budou vám asistovat při přepisu nemovitosti, vodoměru, elektroměru a zaplacení daně z nemovitosti. A když budete chtít, postarají se o nemovitost v době vaší nepřítomnosti.

Diskuze

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Přejít nahoru
Tvorba webových stránek: Webklient