Zapamatovatelné logo je základ úspěšného podnikání

V podnikatelském světě jsem se poprvé ocitl ještě před dovršením plnoletosti, kdy jsem začal poskytovat marketingové služby jedné nejmenované společnosti. O marketingu jako takovém jsem měl hodně načteno, a tak jsem chtěl nabyté teoretické vědomosti promítnout do praxe. Naštěstí můj dědeček pracoval v jedné malé firmě, která se zabývá výrobou dětských hraček. V té době, zhruba před pěti lety, spouštěla internetový obchod a potřebovala někoho k jeho propagaci. A to pro mě byla velká příležitost.lipbalm_dozicky_obaly-ok

Nicméně postupem času jsem chtěl získat i jiné zakázky, nikoliv pouze internetový obchod s dětským zbožím, a proto jsem se rozhodl založit si webovou stránku. Uvědomil jsem si, že zapamatovatelné logo je základem úspěšného podnikání, a proto jsem oslovil jedno grafické studio Praha, protože můj cit pro design je na bodu mrazu.

S logem souvisí i firemní identita

Vysvětlil jsem grafikovi, že potřebuji logo, se kterým si mě budou lidé spojovat. Tvorba firemního loga se mu skutečně povedla, přičemž se řídil heslem, že v jednoduchosti je krása. Jakmile se mi začal byznys rozrůstat, potřeboval jsem sjednotit logo se vzhledem webových stránek, tiskovin, propagačních materiálů a dalších prvků. Ano, tomuto se říká corporate identity neboli firemní identita.medovnik

S jednotným grafickým firemním stylem jsem působil důvěryhodně a vybudoval jsem nezaměnitelnou vizuální tvář své firmy. I když firemní identita by se měla řešit od samotného počátku, já jsem ji začal řešit až po třech letech působení jako marketingový freelancer, protože mě s tím nikdo neseznámil.

S grafikem jsem dlouho diskutoval, jaké barvy se budou dokonale hodit k mé společnosti. Nakonec jsem vsadil na šedo červenou kombinaci, a tak těmito barvami září veškeré mé dokumenty a materiály. Když se řekne Coca-Cola, lidé si představí červenou barvu. U McDonald’s si lidé představí logo ve tvaru písmene „M“. U mého loga si každý vybaví šedo červenou šipku s mými iniciály.

Diskuze

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Přejít nahoru
Tvorba webových stránek: Webklient