Krásné svátky vánoční a naději všem

Krásné svátky vánoční a naději všem

Ráda bych popřála všem krásné svátky vánoční, dobré srdce plné naděje a klid duši. Sílu bojovat za každodenní život v míru a svobodě. Přeji možnost jít kamkoliv beze strachu o holý život. Dětem přeji možnost žít v míru a bezpečné zemi.

Naší krásné planetě, aby jí lidé přestali ničit a vážili si jí za to, že nám dává vše, co k životu potřebujeme. Aby si lidé konečně uvědomili, jaký dar je život samotný a přestali jím plýtvat. Aby si uměli pomáhat a být ohleduplní a tolerantní. Jaké si to uděláme, takové to budeme mít.

Politikům přeji nechť světlo betlémské projde jejich myšlenkami a oni pochopí, že jsou zde od toho, aby bránili vlastní Českou zem a snažili se, aby český národ nezanikl a dobře se lidem vedlo. Totéž bych přála všem zástupcům v Evropské unii a dalších zemích. Dění v zemích kolem neskutečně ovlivňuje naše životy.

České republice přeji, aby se našel vůdce, který přednese jasnou ideu, za kterou budou schopni lidé jít, pro kterou budou bojovat, pracovat a žít. Vůdce hoden následování, obdarovaný zdravým selským rozumem. Ten, jenž nás nezaprodá s vidinou krátkodobého osobního zbohatnutí. Ten, jenž nám dá naději, bude nás bránit a ochraňovat.

Všem lidem přeji, aby si uvědomili, že mír a zdánlivá svoboda není samozřejmost, aby si jí uměli vážit a uměli za ni bojovat. Sílu a víru, aby věřili, že to stojí za to. Odvahu se zvednout a konat.

Všem kněžím křesťanského vyznání přeji, aby konečně pochopili, že jsou zde od toho, aby hájili svou víru, své svěřené ovečky a začali se podle toho chovat a jednat. Přeji jim, aby svou víru neztráceli, neboť to není snadné.

A pro sebe můj Bože žádám, nechť opět vidím světlo v tunelu, najdu sílu žít, každý den vstát a čelit všemu, co kolem vidím. A že toho je… Ať mi přestane pukat srdce a bolet duše.

Prosím o to, co již dlouho zpívám jako mantru, když už nemůžu:

Sejmi kříž z mých zad, dej mi znamení, sílu žít a ztiš můj žal…

Sejmi kříž z mých zad, utiš mé trápení, víru jako štít ať můžu dál…

Diskuze

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Přejít nahoru
Tvorba webových stránek: Webklient