Cvičení podle typu postavy

pleť

Toto rozdělení postav je zvláště u žen.

Hruška

Úzká ramena, štíhlý pas a široké boky. Též se uvádí tvar jako písmeno A. Charakteristické pro tuto postavu je těžké přibírání na horní části těla a naopak na bocích přibírá velmi snadno.

Častou chybou je cvičení jen problematických částí postavy, tedy boků a stehen. Přitom je potřeba zařadit i cviky na horní část postavy, aby se postava co nejvíce vyrovnala.

Výborným cvikem na ramena je rozpažování s činkami nebo stahování kladky, na spodní část těla jsou doporučeny dřepy bez zátěže, předkládání a klasické výpady.

Jablko

Typ postavy, ostrý je znám také pod pojmem čtverec. Stejně široká ramena, boky, i pas. Zde je potřeba hlavně vyjasnit křivky, zúžit pas.

Tady se také hodí dřepy, výpady i cvičení na ramena, tedy rozpažování s činkami. U této postavy se klade důraz i na břicho a střed těla.  Vhodný je i běh či jízda na kole.

Přesýpací hodiny

Široká ramena i boky a velmi štíhlý pas charakterizují postavu tvaru číslice 8. Je to asi vysněná postava všech žen, oblíbená je i u mužů.

Zde je to nejjednodužší, protože tuk se ukládá zhruba stejně. Je potřeba zařadit cviky na celé tělo. Pro tento účel je výborný kruhový trénjnk, který zatíží rovnoměrně celou postavu. 

 

Diskuze

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Přejít nahoru
Tvorba webových stránek: Webklient