Srovnání restaurací v České republice

Existují samozřejmě provozy, které nabízejí např. služby restaurace i kavárny. Na portále Hunger.cz najdete provozy z celé České republiky. A protože můžeme uvádět zajímavá srovnání, vzhledem k počtu prezentovaných podniků, nabízíme několik údajů před příchodem roku 2017

Druhy podávaných jídel z hlediska času podávání:

Snídani Vám nabídne 11% provozů, ať jsou to kavárny či restaurace. Z restaurací pak snídani nabízejí povětšinou restaurace hotelové. Poobědvat pak můžete v 73% podniků, které máme v databázi, večeři pak nabízí 74% gastro provozů.

Kolik restaurací a kaváren nabízí bezbariérový přístup

Existuje mnoho lidí, kteří ocení, že 51% podniků nabízí bezbariérový přístup. To ocení nejen vozíčkáři, ale také lidé s omezenou pohyblivostí.

Nekuřácké provozy vs. kuřácké

Ačkoliv před nedávnem schválili tzv. „protikuřácký zákon“, určitě má smysl vyčíslit, že v 71% podnicích si již dnes nezapálíte nebo máte možnost využít nekuřáckou část.

Dětský koutek

Pokud máte děti, pak Vás mile překvapí, že 29% provozů nabízí dětský koutek, kde si Vaše ratolesti mohou hrát.

Salonek

Salonek využijete na jednání, konání svatebních či pohřebních hostin, můžete jej využít v 51% restaurací a kaváren, což znamená, že salonek nabízí každá druhá.

Zahrádky a terasy

V letních měsících je celkem běžné, že si svůj oblíbený nápoj dáte na venkovní zahrádce či předzahrádce. Takových restaurací, co mají zahrádku, je 64%.

Kam smí psi

Chodíte do hospody rádi s pejskem? Pak byste měli vědět, že do 54% podniků mají majitelé psů vstup povolen i s tím předpokladem, že mají pejska s sebou.

Rozvoz jídla vlastními vozy

Mnoho z nás si občas nechá dovézt jídlo ze své oblíbené restaurace, ale je pravdou, že z některých to nelze. Vlastní rozvoz má totiž jen 19% restaurací. Ale další využívají služeb externích dovozů, takže dovézt jídlo je možné z více provozů, spíše ve větších městech.

Vlastní parkovací místa

Lidé často jezdí zejm. na obchodní obědy vlastním vozem a potřebují zaparkovat. Tito vyhledávají podniky, které disponují vlastním parkovištěm, takových je 22%.

Se zajímavým výhledem

Pokud se chystáte např. na romantický oběd se svojí drahou polovičkou, určitě uvítáte nějaký zajímavý výhled, i tuto statistiku sledujeme a zhruba 12% restaurantů a kaváren Vám nabídne nějaký zajímavý výhled.

Kdo akceptuje platbu stravenkami

Stravenky jsou v České republice v kurzu, proto je určitě dobré vědět, že u 60% restaurací můžete stravenky uplatnit. Pokud restaurace je ochotná stravenky přijímá, pak přijímá většinou minimálně 3 druhy stravenek.

Kde můžete platit kartou

Není neobvyklé platit v restauraci platební kartou, právě proto je výhodné navštěvovat 54% restaurantů a kaváren, které platební karty přijímají.

Živá hudba aspoň občas

Reprodukovaná hudba je fajn, ale pokud sedíte v kavárně a ke kafíčku Vám hraje živý pianista nebo v restauraci/hospodě a k pivu Vám hraje živá kapela, zážitek je pak jistě plnohodnotnější. V ČR podle našich údajů naleznete cca 8% podniků, ve kterých aspoň 1x týdně uslyšíte živou produkci.

Zdroj: Hunger.cz

Diskuze

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Přejít nahoru
Tvorba webových stránek: Webklient