Svěřit výběr pracovní síly odborníkům se vyplatí

Každý podnikatel či vedoucí firemního oddělení by si přál mít pod sebou schopné a šikovné lidi, na které je spolehnutí. Ne každému se to však poštěstí. Najít dobré zaměstnance není až tak snadný úkol a v současné době, kdy je práce dostatek a pracovníků málo, je situace ještě ztížená. A přesně v takových chvílích dobře poslouží personální agentury.

Vyplatí se to?

Dobrý zaměstnanec je k nezaplacení, takže peníze věnované personální agentuře jsou bezpochyby dobře utracené. Ať už hledáte pracovní sílu na stálo nebo jen na záskok, určitě zvažte možnost specializované agentury. Ušetříte si tím i čas, jelikož nebudete muset nikam zadávat inzeráty, odpovídat na ně a pořádat přijímací řízení.

Své služby vám v tomto ohledu nabízí také personální agentura Praha s názvem Axial, která se postará o mnohem víc než jen vypátrání správného zaměstnance.

Posila na stálo i na záskok

Axial vyhledává zaměstnance na trvalý pracovní poměr, avšak zařizuje i dočasné přidělení, při němž jsou lidé celou dobu papírově zaměstnáni u agentury. Pokud tedy na léto sháníte brigádníky, protože víte, že bude více práce, je tohle šance přímo pro vás.

Řešením by mohl být i tzv. outsourcing, kdy se agentura postará kompletně o určitý úsek společnosti (nábor, organizaci, plánování směn atd.).

U vyšších a důležitějších pozic je vhodné využít službu executive search a výběrová řízení, jejímž cílem je najít opravdové profesionály.

Tip: Jestliže se bojíte, že k vám do firmy přijde další neschopná posila, dá se využít model try & hire, kdy si vybraného člověka nejdříve vyzkoušíte, a až poté jej zaměstnáte.

Pomoc se mzdami či efektivitou práce

Pražská personální agentura jde ale ještě dále. Jelikož se denně pohybuje v prostředí různě velkých a úspěšných firem, dokáže vám zpracovat personální audit a poradit, co by bylo dobré zlepšit, aby se zvýšily výnosy.

V neposlední řadě se soustředí na vedení mzdové agendy – možností je přímo agenturní zaměstnání, kdy jsou vaši lidé vedení jako zaměstnanci agentury, a vám tedy odpadávají veškeré starosti se mzdami.

Bez dobrých zaměstnanců by firma nefungovala, ale soustředit svůj čas a síly pouze na ně rozhodně není dobrý nápad. Ve větších společnostech na to mají HR oddělení, a pokud to zrovna není váš případ, proč si nenajmout externí odborníky?

Diskuze

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Přejít nahoru
Tvorba webových stránek: Webklient