Jak vybrat ideální sedací soupravu?

Každý aktivní provozovatel gaučingu ví, jak důležitým vynálezem sedací souprava je. I ti ostatní, kteří se posadí maximálně u skládání prádla či u dobrého filmu, však berou tenhle kus nábytku vážně. Aby taky ne – je dominantou pokoje a trávíme na něm tolik času, že bychom jeho výběru měli věnovat skutečnou pozornost. Jak ale vybrat ten správný? Není to těžké. Chce to znát jen pár jednoduchých triků…

Hlavně ať ladí

Dobrá sedací souprava dokáže z vašeho obývacího pokoje udělat skutečný salón na úrovni. Úplně stejně to však platí i naopak – levným a nekvalitním kouskem jinak perfektně zařízený pokoj vmžiku shodíte.

Vyplatí se proto investovat do kvalitní sedací soupravy. Ta by měla nejen hodně vydržet, ale zároveň designově a barevně odpovídat pokoji, ve kterém bude stát. Pořídit si do elegantně zařízené pracovny diblíka s růžovým potahem asi nebude to pravé, a stejně tak se v útulně zařízeném obyváku nebude zrovna dvakrát vyjímat strohá sedací souprava v tmavých barvách.

Při výběru buďte kritičtí, nikoliv však konzervativní. Hrajte si s barvami a vyberte takový potah, který umožní sedací soupravě v místnosti vyniknout. Módním hitem posledních sezón je takzvaný „color blocking“ – tedy kombinování velkých ploch v kontrastních barvách. Zkuste ho taky! Máte-li pokoj laděný do jedné barvy, například do žluté, nebojte se pořídit si třeba modrou sedací soupravu – uvidíte, že krásně vynikne. Stejně tak můžete experimentovat i s tvarem – ideální je třeba rohová sedací souprava nebo sedací souprava do U.

Není nad praktičnost

Máte moc věcí a málo skříní, do kterých je uložit? I v tomhle směru může chytře vybraná sedací souprava pomoct. Mnohé z nich totiž mají skrytý úložný prostor, do kterého se vejde všechno od rodinných alb až po ložní prádlo. Skvělé jsou i rozkládací sedací soupravy – v případě nečekané návštěvy je prostě rozložíte a nabídnete hostovi komfortní přespání.

Diskuze

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Přejít nahoru
Tvorba webových stránek: Webklient