Vyplatí se investovat do zlata a stříbra?

V současné době se zlepšuje finanční gramotnost obyvatel České republiky, přičemž se začínají zajímat o investiční příležitosti. Velice oblíbenou možností, jak ochránit peníze před inflací, je investice do drahých kovů, konkrétně do zlata a stříbra. V dlouhodobém časovém horizontu jejich hodnota stoupá, i když občas nastávají krátkodobé poklesy.

Hlavní výhodou je, že investiční zlato či investiční stříbro mohou nakupovat i laici s nulovými znalostmi a zkušenostmi v této oblasti. Sice existují jiné, atraktivnější způsoby investování, ale ty už vyžadují patřičné vědomosti.

Jak do zlata a stříbra investovat?

Abyste skutečně ochránili své peněžní prostředky, investujte do fyzického kovu, protože papírová investice nepředstavuje jistotu. Vysokou likviditou se vyznačují investiční zlaté slitky o váze 1 unce (31,103 gramů). Investiční stříbrné slitky se většinou prodávají o váze 500 gramů a 1 000 gramů.

Asi se budete ptát, proč neuložit raději peníze na spořicí účet. Drahé kovy slibují zajímavější zhodnocení peněz. Navíc, pokud budete potřebovat hotovost, prodáte slitky či mince v řádu několika hodin, maximálně dnů. Dokonce nejste vázáni ani lokalitou. I když koupíte zlato či stříbro v České republice, prodáte ho bez problémů na druhé straně polokoule, aniž byste na tom prodělali. Uschovat můžete touto formou peníze i pro další generace, například pro vaše děti.

Kde koupit investiční zlato či stříbro?

Jestliže hledáte odborníka, který nabízí drahé kovy v různých podobách, potom doporučujeme obrátit se na společnost AuPortal. Působí na českém a slovenském trhu, a tak nezanevře ani nad slovenskými zákazníky. Dveře mají otevřené soukromé osoby, živnostníci i majitelé firem. Ať už chcete investovat jakoukoliv částku, profesionál AuPortal vám navrhne optimální řešení.

Diskuze

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Přejít nahoru
Tvorba webových stránek: Webklient