Užitečné rady ke skladování potravin

Dnes jsem si pro Vás připravila několik jednoduchých ale užitečných rad jak lépe skladovat potraviny, aby déle vydržely.

  • Cibuli není dobré nechávat na společné misce s bramborami, rychleji se tak zkazí.
  • Cibuli je naopak dobré zavěsit do silonových punčoch, nad každou cibulí udělat uzlík a postupně odstřihávat.
  • Praktické je zamrazit si bylinky v oleji do formiček na led. Tak se nezkazí a poslouží jako základ do mnoha jídel. Vhodné na zamrazení jsou tyto: rozmarýn, šalvěj, oregáno nebo tymián.
  • Bramborám prospěje skladování s jablky, prodlouží to jejich trvanlivost.
  • Houby vždy skladuje v papírovém sáčku, v igelitovém by zgumovatěly a ztratily by chuť.
  • Když zabalíte brokolici nebo celer do alobalu, vydrží čerstvé až o 4 týdny déle.
  • Trsu banánů zabalte korunky, konce stopek, potravinovou fólií.
  • Než přikryjete salát, dejte k němu papírový ubrousek, který vsákne vlhkost a salát při tomto skladování zůstane déle křupavý.
  • Nezralá rajčata skladuje společně s jablkem v papírovém sáčku, urychlí to jejich zrání.
  • Zralá rajčata nedávejte do lednice, tam patří pouze ta přehrálá, nechejte je při pokojové teplotě. V žádném případě však v plastovém sáčku.
  • Tvrdý sýr potřete na nakrájené části máslem, aby neosychal.
  • Ořechy se nejlépe skladují zamrazené, neplesniví tak.

Diskuze

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Přejít nahoru
Tvorba webových stránek: Webklient