Dnes jsem si pro Vás připravila několik jednoduchých ale užitečných rad jak lépe skladovat potraviny, aby déle vydržely.
- Cibuli není dobré nechávat na společné misce s bramborami, rychleji se tak zkazí.
- Cibuli je naopak dobré zavěsit do silonových punčoch, nad každou cibulí udělat uzlík a postupně odstřihávat.
- Praktické je zamrazit si bylinky v oleji do formiček na led. Tak se nezkazí a poslouží jako základ do mnoha jídel. Vhodné na zamrazení jsou tyto: rozmarýn, šalvěj, oregáno nebo tymián.
- Bramborám prospěje skladování s jablky, prodlouží to jejich trvanlivost.
- Houby vždy skladuje v papírovém sáčku, v igelitovém by zgumovatěly a ztratily by chuť.
- Když zabalíte brokolici nebo celer do alobalu, vydrží čerstvé až o 4 týdny déle.
- Trsu banánů zabalte korunky, konce stopek, potravinovou fólií.
- Než přikryjete salát, dejte k němu papírový ubrousek, který vsákne vlhkost a salát při tomto skladování zůstane déle křupavý.
- Nezralá rajčata skladuje společně s jablkem v papírovém sáčku, urychlí to jejich zrání.
- Zralá rajčata nedávejte do lednice, tam patří pouze ta přehrálá, nechejte je při pokojové teplotě. V žádném případě však v plastovém sáčku.
- Tvrdý sýr potřete na nakrájené části máslem, aby neosychal.
- Ořechy se nejlépe skladují zamrazené, neplesniví tak.