Proč Češi jezdí do Chorvatska?

Ne, nejsou v tom pouze peníze, i když i to je určitě dost dobrý důvod, proč se vydat na dovolenou právě do bývalé Jugoslávie. A co dalšího Čechy na této zemi tolik přitahuje? Lákadel je mnoho.

Že se v Chorvatsku docela obstojně domluvíte česky a snadno tam dojedete vlastním automobilem, rozebírat nebudeme. Pojďme se společně podívat na méně známé bonusy, které nám dovolená v Chorvatsku nabízí.

Výborné plody moře na rybářských nocích

Těmito akcemi je známá zejména oblast Makarská riviéra. Ve velkých městech se tu tradičně zhruba každé dva či tři týdny v létě pořádají tzv. rybářské noci. Jde v podstatě o jakýsi rybářský festival, kdy se pije víno, jí ryby a poslouchá dobrá hudba. Město žije dlouho do noci a to nejlepší, co Čechy nejspíš hodně potěší, je možnost ochutnat výborně připravené ryby zcela zdarma. Kdo nemá rád ryby, moc si zde neužije, jiné mořské živočichy k snědku v Chorvatsku příliš nečekejte.

Adrenalinové zážitky všeho druhu

Snad v každém větším městě či vesnici vám nabídnou aspoň kitesurfing či windsurfing. Ceny přitom nejsou až tak zlé. Čím dál víc se tu však rozmáhají i jiné adrenalinové sporty, jako je například bungee jumping. Kromě moře se často využívají místní řeky – ať už pro rafting či let vzduchem krajinou. U Omiše vybudovali lanovku Zip Line, která vás proveze dvěma kilometry krásné přírody. A to se pomalu dostáváme k dalšímu lákadlu.

Ve stopách Vinnetoua k Plitvickým jezerům

Co byste určitě neměli vynechat, jsou chorvatská Plitvická jezera, kde se natáčel Vinnetou. Bohužel se nachází neprakticky docela daleko od pobřeží, a tak se sem nedá podniknout jednodenní výlet. Většina lidí to řeší tak, že se zde zastaví cestou na dovolenou, nebo naopak během zpáteční jízdy. Za vidění tento chorvatský poklad určitě stojí, počítejte aspoň se čtyřmi hodinami na prohlídku všech nádherných scenérií.

Inspirovali jsme vás? Prohlédněte si zájezdy do Chorvatska na webu NewTravel.cz a vyberte si ten nejlepší pro vás. Léto už se blíží.

Diskuze

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Přejít nahoru
Tvorba webových stránek: Webklient