Jak jsme vyměnili relax za ještě větší relax

Naše koupelna potřebovala rekonstrukci jako sůl. Dlouze jsme se rozhodovali, jestli si ponecháme vanu – oblíbené místečko našeho odpočinku, nebo se rozhodneme pro změnu a vanu po dlouhých letech vyměníme za sprchu.

Proč právě sprcha

Rozhodování bylo dlouhé. Zvyk je zvyk a vana plná voňavé pěny byla dosud synonymem toho pravého dokonalého relaxu po perném pracovním dni. Jenže někdy nastanou chvíle, kdy je vana překážkou a dostat se do ní je nemožné. U nás byla takovým zádrhelem zlomená noha. Stěnu vany prostě nešlo žádným způsobem zdolat. Co bychom v tu chvíli dali za to, abychom nemuseli překonávat takovou překážku!

Dalším důvodem, proč jsme začali uvažovat o změně, byla změna životního stylu a také změny, které přicházejí s vyšším věkem. Máme více času na sebe, a tak více sportujeme. Po výkonu, při němž se zapotíte, je taková sprcha nejen příjemnou, ale dokonce nutnou záležitostí. S vyšším věkem zase přicházejí stavy, kdy se člověk více a častěji potí. Když jsme ještě uvážili poslední horká léta, kdy často před teplem není úniku a rychlá sprcha je vítaným vysvobozením, bylo jasno.

Sprchový box, který umí víc

A pak přišla další vlna rozhodování. Vybudujeme sprchový kout, který uzavřou sprchové dveře, nebo si pořídíme rovnou sprchový box? Nabídka sprchových dveří mile překvapila. Posuvné, otevírací, zalamovací, shrnovací – řešení existuje pro každou koupelnu. My se však rozhodli pro jednodušší řešení, kterým jsou sprchové boxy. Nechtělo se nám totiž do složité rekonstrukce, nechtěli jsme obkládat koupelnu, vyrovnávat stěny, zdít. U sprchového boxu nic takového neřešíte.

S potěšením jsme zjistili, že existují boxy, které umějí víc. Když jsme uviděli sprchové masážní boxy, nezaváhali jsme a investovali o něco více. Rekonstrukci koupelny děláte jen párkrát za život, a tak kromě masážních trysek, které příjemně namasírují ztuhlý krk a záda, máme i parní generátor, díky němuž máme svoje malé soukromé parní lázně.

Masážní box je prostě bomba. Lze jej dovybavit rádiem, poslouchat oblíbenou hudbu, nechat se namasírovat, prostě užít si všemi smysly. Vřele doporučuji!

Diskuze

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Přejít nahoru
Tvorba webových stránek: Webklient