Kolik stojí nová Octavia RS 245? Škoda zveřejnila cenu a podražila Kodiaqa

Zatímco o některých událostech automobilka informuje v dlouhém předstihu, jiné cíleně probíhají v tichosti. Řeč je o poslední aktualizaci ceníků, v rámci které došlo ke dvěma zajímavým změnám. V prvé řadě jde o zveřejnění ceny nejvýkonnějšího modelu Octavia RS 245. Za druhé pak o zvýšení ceny SUV Kodiaq.

Sportovní Octavia RS v základním provedení (výkon 169 kW) v současné době stojí 696 900 korun. Za modernizované a výkonnější provedení RS 245, které se vyrábí jako liftback i combi, si připlatíte. Model je k mání s manuální i samočinnou převodovkou (7stupňové DSG) a kromě vyššího výkonu nabízí také elektrohydraulicky ovládaný samosvorný přední diferenciál VAQ a nová 19palcová kola.

Octavia RS 245 v provedení liftback s manuální převodovkou vychází na 771 900 korun, za kombíka dáte o 35 tisíc více. Za samočinnou převodovku si připlatíte o 50 tisíc korun.

Nejrychlejší Octavia disponuje čtyřválcovým benzinovým motorem TSI o výkonu 180 kW a kroutícím momentem 370 Nm v rozsahu 1600 až 4300 otáček. Oproti staršímu RS se liší také o 14 cm nižším podvozkem.

O kolik podražil Kodiaq?

Jinou cenovku má i nová Škoda Kodiaq. Po aktualizaci ceníku je cena SUV vyráběného v Kvasinách o 16 tisíc vyšší. O až sedmimístný automobil je značný zájem a čekací lhůta kolem půl roku není výjimkou.

Při pohledu na ceník Škody Kodiaq zjistíte, že vás v základu (1.4 TSI, 110 kW) vyjde na 693 900 korun. Na opačné straně ceníku najdete výkonnější variantu (2.0 TDI, 140 kW) ve výbavě Style, jejíž cena se zatím nepřehoupla přes magickou hranici milionu korun. Nyní stojí 966 900 korun.

Co se týče modelů Škoda Fabia a Rapid, jejich ceny zůstaly nedotčeny.

Zdroj náhledové fotografie: skoda-auto.cz.

Diskuze

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Přejít nahoru
Tvorba webových stránek: Webklient