Slušný výdělek z pohodlí domova? To je copywriting!

copywriting

Slušný výdělek z pohodlí domova? To je copywriting!

Komu by se nelíbilo místo vstávání do práce hezky vyspávat, pracovní dobu si určovat podle sebe a třeba celé dny ani nevytáhnout paty z domu a přitom vydělávat? Taková možnost skutečně existuje, jen o ní málokdo ví. Je to copywriting!

Co je copywriting?

Je to poměrně nová disciplína, takže konkurence zatím není tak alarmující, ale i přesto musíte mít spoustu trpělivosti, než se prosadíte. Jde totiž o to, že píšete články, jejichž autorská práva někomu prodáte, technicky vzato. Dohodnete se s klientem na ceně za normostranu (1 800 znaků textu včetně mezer), napíšete text, dostanete peníze a klient už s vaší prací naloží, jak potřebuje. Většinou se jedná o články na různé blogy nebo webové stránky firem, popisky k eshopům atd.

Jak to funguje v praxi?

Abyste nemuseli shánět klienty sami a všechny formality řešit na vlastní pěst, existují různé systémy, skrz něž můžete psát a hledat práci v tomto oboru bez nějakých větších problémů. Jedním z nich je Copywriting.cz. Je to velice chytře promyšlený systém. Vy se zaregistrujete a rozhodnete se, zda chcete psát a stanete se copywriterem nebo naopak nějaké texty potřebujete a budete v systému fungovat jako inzerent. V každém případě musíte zkompletovat svůj profil a nechat ho systémem schválit.

Chcete-li psát, máte 2 možnosti. Buď budete reagovat na nějakou z poptávek a budete doufat, že si vás daný inzerent vybere, nebo můžete napsat jakýkoli vlastní článek dle svého gusta a zkusit ho prodat.

Za každý článek, který odevzdáte, dostanete hodnocení a systém vám počítá statistiky. Ty jsou důležité právě pro inzerenty, kteří si mezi uchazeči vybírají. Podle kvality copywritera také obvykle navrhují cenu za NS (normostranu). Aktuální minimální sazba, kterou si můžete v tomto systému vydělat, je 56 Kč/NS.

Provizní systém

Aby z toho systém něco měl, bere si jistou část z toho, co inzerent za text nabídne, ale to vás nemusí trápit, protože částka, kterou u nabídky vidíte, je opravdu ta, kterou dostanete po odevzdání textu. Existuje ale výhoda i pro vás! Pokud se vám povede do systému přivést někoho nového, budete dostávat provizi z jeho výdělku. Je to výhoda pro obě strany. Ten, koho jste přivedli si našel novou možnost přivýdělku a peníze, které vám budou chodit, žádným způsobem nepocítí, nebudou se mu odečítat, zkrátka místo systému půjdou vám.

Tak co, máte chuť to zkusit? Rozhodně do toho pojďte, třeba je před vámi slibná kariéra, stačí to jen zkusit! Registrace je zdarma, takže když se rozhodnete, že to není nic pro vás, o nic nepřijdete, můžete jen vydělat! Tak hodně štěstí!

Diskuze

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Přejít nahoru
Tvorba webových stránek: Webklient