Vadí vám sluníčko? Pořiďte si na zahradu stínící plachtu

Na letní dny strávené na zahradě se už všichni těšíme, ale pokud se dočkáme takových veder, jaká byla v posledních létech obvyklá, nejspíš se nám po zimě bude i trochu stýskat. Sluníčko není vždy jen příjemné, při dlouhodobém pobytu způsobuje bolení hlavy a úžeh. A to ani nemluvíme o škodlivých účincích UV záření na naši pokožku.

UV záření škodí naší kůži

Za dlouhé chvíle strávené na sluníčku vám kůže moc nepoděkuje. Sluneční paprsky totiž obsahují UV záření, které na tělo nemá příliš pozitivní účinky. Rozdělujeme jej na tři typy – nebezpečné UVC zachytí ozonová vrstva, typ UVA pro nás škodlivý není, jenže kromě toho se k nám dostává i UVB. To způsobuje stárnutí kůže a má karcinogenní účinky. Nejvíc se ho vyskytuje v paprscích kolem poledne, kdy slunce svítí nejintenzivněji. Jak se proti tomu bránit?

Pořiďte si stínící plachtu

Každý by měl mít na zahradě nějaké zastřešení, ať už je to pergola, altánek, markýza nebo jen stínící plachta proti slunci s ochranou před UV zářením. Poslední jmenované řešení je čím dál oblíbenější, s radostí jej využívají i zahradní architekti. Je totiž nenáročné jak na finance, tak na výstavbu, navíc vypadá velmi moderně.

Stínící plachta proti slunci 5 m trojúhelník krémováPlachtu užijete nejen na zahradě

Možná vás při pohledu na stínící plachty proti slunci napadne, že jsou inspirované plachetnicemi. Skutečně je tomu tak. Jsou dokonce stejně odolné a propracované do posledního detailu. Odolávají větru a mají voděodolnou úpravu, tudíž je můžete mít na zahradě celé léto. A nejen tam. Jejich upevnění je velmi snadné, proto není problém si je s sebou vzít na pláž, festival, chatu apod.

Stane se z ní skvělý designový doplněk

Stínící plachty vyrábí několik renomovaných světových firem. V e-shopu Dona-shop.cz seženete například výrobky belgické společnosti Perel. Tyto plachty jsou tvořeny skupinou návrhářů a vypadají opravdu elegantně. V každém rohu mají pozinkovaný kroužek ve tvaru D, takže se dají snadno zavěsit třeba na strom nebo plot.

Stínící plachta proti slunci může být letos i na vaší zahradě. Stačí si zvolit správnou velikost a barvu.

Diskuze

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Přejít nahoru
Tvorba webových stránek: Webklient