NEVÍTE CO S DĚTMI? POSAĎTE JE NA BÁJNÉHO OŘE!

Moc složité? Tak je posaďte na opravdického koně! Pohled na svět z koňského hřbetu by měl vyzkoušet každý!

Jednou z možností, jak začít jezdit, je pořídit si svého vlastního koně. Tento krok je ale velmi časově i finančně náročný a vyžaduje mnoho zkušeností a tak si ukážeme i jiné možnosti.

Jezdecký klub

Pro děti, jakožto začínající jezdce, je ve většině jezdeckých společnostní připraven tzv. jezdecký klub, kde jsou děti postupně seznámeny s koněm a péčí o něj. Tyto kluby nabízejí i možnost účasti na různých závodech, na jezdeckých táborech či na několikadenních soustředění. Ve většině takovýchto stájí se nesetkáte jen s koňmi, ale také s psy, kočičkami a hospodářskými zvířaty (kozy, prasata, ovce či slepice). Vaše dítě bude tedy celý den nejen ve společností ostatních dětí, ale také ve společnosti zvířat a určitě se nudit nebude! V případě nepříznivého počasí jsou pro děti připravené náhradní plány ve formě různých her a soutěží. Poplatek za jezdecký klub se pohybuje okolo 500 Kč za měsíc (docházka je jen a pouze na Vás).

Pronájem koně

Další možností jak být v intenzivním kontaktu s koněm je možnost pronájmu. Mnoho majitelů, ať už ze zdravotního hlediska nebo jakéhokoliv jiného, nemá na vlastního koně tolik času, kolik by si představoval a tak svého koně nabízí do pronájmu. Tato služba funguje tak, že majitel za finanční příspěvek nabídne svého koně na „propůjčení“. Měsíční příspěvek je velmi individuální a záleží na domluvě. Většinou pokrývá hlavně poplatek za krmení, podestýlku a kováře. Docházka a konkrétní podrobnosti jsou samozřejmě na dohodě s majitelem koně.

 

Ze své vlastní zkušenosti mohu říci, že ať si zvolíte jakoukoliv možnost, tak se Vaše dítě naučí samostatnosti, zodpovědnosti a spolehlivosti, což jsou v dnešní době nepostradatelné dovednosti. Váš syn či dcera budou vědět, že na ně v té stáji čeká někdo, kdo potřebuje jejich péči a lásku i za okolností, že se jim „nechce“.

Diskuze

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Přejít nahoru
Tvorba webových stránek: Webklient