Sebevědomá Česká republika podle Kalouska

Nejde si nevšimnout, že budou volby. Předvolební sliby nabírají na své intenzitě a jistě se voliči na některý z nich chytí. Když ptáčka lapají, pěkně mu zpívají. Už jsem téměř podlehla dojmu, že za vše může EU. Když ale čtu, že ve Velké Británii sundávají na univerzitách obrazy a sochy velkých bílých mužů, aby menšina tmavé pleti neměla trauma i po Brexitu, je jasné, že tím to není. Je to v lidech, šíří se to jako lepra a nelze to zastavit.

Svět podle Kalouska

Česká republika je podle pana místopředsedy Miroslava Kalouska z TOP 09 sebevědomá a bohatá země s 10 miliony obyvatel a přijetí 3 000 nebo 4 000 uprchlíků by se proto neměla bát. Nařizovat přijetí migrantů kvótami ale podle něj nic nevyřeší. Zároveň prezidentovi Miloši Zemanovi otevřeně vytkl, že místo aby lidi podpořil, straší je a vyvolává nenávist vůči uprchlíkům.

Podle mě ale náš lid dost vystrašil zvyšující se počet teroristických útoků, o kterých se dozvídají. Nutno dodat, že naše média jsou dost dobrý filtr na to, aby se k nám těch informací dostalo co nejméně. V duchu: A teď vám řekneme, co chceme, abyste si mysleli, jsou nám předávány ořezané a místy hojně upravené zprávy. Proč lidi děsit předem, až to celé rupne, stejně už bude pozdě, tak co… z historie to dobře známe.

Nechcete uprchlíky? Dáme jim azyl. Kde je vůle, tam je i cesta.

Protože kvóty se s velkým ohlasem moc nesetkaly, hledáme nové cesty. A to by bylo, aby se nějaká legální neobjevila. Uprchlíci v daných státech dostanou azyl, a kam se potom vydají v rámci Schengenu, to už je jejich věc. Pan Kalousek to považuje za celkem pragmatický přístup.

Podle mě je to podle přísloví: Vlk se nažere a koza zůstane celá. Je to tak rozjetá velká věc, že se budeme ještě v budoucnu divit. tak si s tím nějak lide poraď a přizpůsob se.

Sebevědomá země

Za velmi naivní pokládám prohlášení, že pokud budou chtít v České republice uprchlíci zůstat a budou ochotní respektovat naše zákony, hodnoty a zvyklosti, máme pro ně vyčlenit i rozpočtové prostředky a s integrací jim pomoci.

Já měla za to, že už nás sociální systém stojí dost a již integrace Rómů se příliš nezdařila. Kolik dalších lidí uživíme z našich dávek, Bůh suď. Vyčlenit takto lidi ze systému není východisko a výsledky vidíme všichni. Pan Kalousek je ale očividně jiného názoru.

Bránit se je známka malého sebevědomí

Pan Kalousek nechce stavět ploty a bránit hranice armádou a policií, je to prý známka velmi malého sebevědomí. Podle něj není uprchlík rozvrat naší civilizace a kultura je slučitelná.

Nepřátel se tedy nelekejme, na množství nehleďme a nechme se utlačit až tam, kde nebude úniku. Tam kde je idealismus a naivita zaměňována za odvahu a nebojácnost, je to největší průšvih. Přestali jsme být bdělí, proto zřejmě dostaneme co proto.

Hrušky s jabkama a koše z baňama

To vždycky říkal děda. Že mícháme hrušky s jabkama a koše z baňami, a že to ta fakt nejde. Škoda, že jej pan Kalousek neznal. Třeba by mu to došlo. Až se Miroslav Kalousek bude v práci nudit, mohl by zkusit nastudovat kulturu, náboženství a zhoubnou ideologii, kterou vítá. Možná, že by mu to došlo dřív, než bude pozdě. Jak platí dodržování zákonů pro všechny, už po zkušenosti z předešlých neúspěšných integrací dobře víme. Víme to i z médií. Na sociální sítě se téměř člověk pojí podívat. Videa a zprávy doslova děsí a berou dech.

V minulosti přijalo Československo podle pana Kalouska 12 000 Řeků, kteří potřebovali pomoc a 25 000 Vietnamců, aniž by to působilo výrazné problémy. Jsou to lidé z jiné kultury a z jiného náboženství a místo obezřetnosti vyvoláváme hysterii. To, že je to kultury fakt zatraceně odlišná nepřipouští.

„Představa, že každý uprchlík je potenciální terorista, je asi stejně pravděpodobná, jako že potenciální terorista je každý z nás.“ „Přísné dodržování pravidel a zákonů pro všechny.“

Kdy nám dojde, že jsme v tom sami

NATO funguje jen na papíře a v tom má Andrej Babiš z hnutí ANO bohužel pravdu, i když si to pan Kalousek nemyslí. NATO se chová účelově, neboť proti somálským pirátům zasáhlo díky ekonomickému zájmu členských zemí NATO a dalších zemí Bezpečnostní rady OSN. Aliance ale trvá na tom, že uprchlíci jsou pouze problém Evropské unie a ochrana hranic i boj proti pašerákům je plně v kompetenci jednotlivých členských států EU. Tak to jsem zvědavá, kdo tedy půjde do zbraně až dojde naivita, ideály a sny. Kalousek, Babiš, Stropnický?

Zdroj: Kalousek: Sebevědomá země jako Česko by se neměla bát tří tisíc uprchlíků

Diskuze

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Přejít nahoru
Tvorba webových stránek: Webklient