Lze s LED žárovkami skutečně ušetřit?

LED PÁS SMD 5730

LED žárovky svádí s těmi klasickými již několik let boj. Každý typ žárovky má své příznivce i odpůrce. Hlavním důvodem pře je, že LED žárovky jsou sice úsporné, ale nesvítí tolik, jako ty klasické. Jak to tedy se svítivostí a úsporou LED osvětlení ve skutečnosti je?

Extrémně dlouhá životnost

Pokud si pořídíme LED žárovky, jistě nás mile překvapí jejich životnost, která může dosáhnout až 50 000 hodin. Existují i názory, že lze vyrobit i takové, jejichž životnost je téměř neomezená. Stačí, aby jimi neprocházelo tolik proudu, kolik by skutečně mělo. Co se týká tohoto měřítka, tak klasické žárovky se svou zhruba poloviční životností za ledkovými dost zaostávají.

Velmi nízká spotřeba

Použití LED žárovek je ideální do svítidel, která svítí skoro neustále. Do této oblasti patří LED reflektory, jež se používají na osvětlování nejrůznějších objektů. Na druhou stranu LED žárovkám ani nevadí, pokud je často vypínáme a zapínáme. Při ročním průměrném svícení je úspora oproti standardním 60 W žárovkám zhruba poloviční. Z toho je jasný závěr, že spotřeba LED osvětlení je opravdu minimální a investice do něj se vám brzy vrátí.

Moderní design

LED žárovky nejsou jen o spotřebě a životnosti, ale i o stylovém designu. Útulné světlo už nevytváříte jen pomocí žárovek, ale tzv. LED pásků, které vám vkusně nasvítí poličku, knihovnu nebo vitrínu. V kuchyni vypadá velmi efektivně LED pásky podsvícená kuchyňská linka. Už se nemusíte trápit složitým zapojováním žárovek na nepřístupných místech. Jedním ze specialistů na LED světlo je www.ledakce.cz, zde naleznete vše potřebné.

Kdo s koho?

Můžeme tedy říci, že LED žárovky jednoznačně ve všech směrech vedou. Proto můžete bez obav vyměnit své stávající klasické za úsporné ledkové, které se dle svítivosti rozlišují na tvz. “kukuřice”, bodové nebo s klasickým tvarem.

Diskuze

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Přejít nahoru
Tvorba webových stránek: Webklient