Divadelní kontejner v Brně

Velkých festivalů čehokoliv máme v České republice ročně stovky. Těch malých si ale zas tolik lidí nevšímá. Je to škoda, mnohdy totiž mohou přinést ještě neobjevené talenty. Možná proto by nebylo od věci jeden takový navštívit. Na přelomu srpna a září to může být třeba Divadelní kontejner.

Co je Divadelní kontejner

Jedná se o malinký festival na brněnské Středové ulici (jedna u “odboček” České směrem k hotelu Internacional), kam se postaví skutečný kontejner, v němž se účinkující mohou převlékat nebo si tam nechat věci.

Je to kulturní festival. Hraje se pod širým nebem, což je v dnešní době již poněkud netradiční prostředí. Vracíme se tím ovšem ke kořenům; do dob pouličních herců a muzikantů, vůbec všelijakých umělců. Prostor nedostávají jen divadelní soubory, ale i hudebníci, pěvecké sbory či naučné programy.

Jak to funguje?

Je to velice jednoduché. Můžete si buď říct, že přijdete, nebo prostě půjdete kolem. Pak je jedno, v jaké fázi aktuálního vystoupení jste dorazili, zaujme vás, tak se zkrátka zastavíte, nebo vás nezaujme a jdete dál. Můžete si přijít i odejít kdy chcete a naprosto bez následků.

Vstupné se žádné neplatí, ovšem chcete-li vystupujícímu udělat radost a pár korun mu přispět, můžete tak učinit vhozením zvolené částky do klobouku tak, jak se to dělávalo dříve.

Koho tam můžete potkat?

Už jsme si řekli, že jde především o umělce, a to z řady kategorií:

  • DIVADLA – malinká i trošku větší divadýlka, loutková i klasická a dokonce i improshow, to všechno se dá na Divadelním kontejneru najít. Z těch již tradičnějších můžeme zmínit třeba Veselou divadelní společnost, Ústaf-voiceband.cz, divadlo DNO či Kufr.
  • HUDEBNÍCI – i příjemné koncerty na čerstvém vzduchu si můžete na Středové užít. Mezi ostřílené účinkující už patří např. kapela SEN nebo písničkář Pavel Čadek. Poněkolikáté se také letos účastnilo Dividýlko Andělské křídlo.
  • PŘEDNÁŠKY – Science slam MUNI už tradičně vystupuje jako zástupce vědy a snaží se ji zpopularizovat v tomto univerzitním městě. Držme jim palce, ať se jim to povede.

Divadelní kontejner se jistě bude konat i příští rok, není nic jednoduššího, než se na konci prázdnin procházet po Středové v Brně…

Diskuze

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Přejít nahoru
Tvorba webových stránek: Webklient