Pouhé 3 kroky ke snadnějšímu a šťastnějšímu životu

Každý hledá něco jiného. Někdo chce strávit méně času u plotny, protože nesnáší vaření a raději si objednává drahé nekvalitní jídlo. Někdo chce více peněz na úkor společných zážitků s rodinou. Každý hledá způsob, jak si svůj život zjednodušit a vymáčknout z něho doslova maximum. Usnadněte si každodenní péči o domácnost, navyšte rodinný rozpočet a zabavte celou svou rodinu. Prostě žijte snáz.

Vsaďte na automatizovanou, chytrou a moderní domácnost

Vadí vám technologie a máte radši přírodu? Změňte úhel pohledu a udělejte z nich svého pomocníka. Život je příliš krátký na to, abychom byli otrokem domácnosti. U praní a žehlení stráví v průměru žena až 5 měsíců života. Vyměňte je za výlety s rodinou, relaxaci a cvičení. Domácí spotřebiče šetří energii i rodinný rozpočet. Nejvíc peněz za energie vám uspoří nová lednice s mrazákem, sušička prádla a pračka. Spotřebiče vybírejte podle štítku označené energetickou třídou A+++. U ostatních spotřebičů postačí označení A.

  • Pořiďte si sušičku prádla, kupujte nežehlící materiály a žehličku použijte, jen když jde manžel v košili do divadla. Sušička ušetří 3 hodiny týdně strávené u žehlicího prkna. Neničí oblečení a ušetříte na nákupech.
  • Pořiďte si myčku na nádobí, myjete-li nádobí ručně, strávíte průměrně u dřezu denně až 80 minut. Oproti mytí ve dřezu ušetříte až 30 litrů vody na jedno mytí a voda, kterou vaše myčka spotřebuje, vás stojí asi 300 korun ročně.

Životnost domácích spotřebičů je v průměru 10 let. Když nyní vyměníte starší spotřebič za nový, ušetříte za 10 let i 40 000 korun. Berte to jako investici do budoucna. Z tuto částku kupte uvedené spotřebiče v nejvyšší energetické třídě a šetřete dopředu.

Bezpečný domov a chytrá domácnost

Denně u nás zloději vykradou 17 domácností a nejčastěji je to přes vchodové dveře. Bezpečnostní dveře 3. a 4. bezpečnostní třídy sníží riziko vloupání až o 80 %. Ocelová konstrukce, oboustranné celoplošné pancířování s uzamykatelným systémem s kalenými kryty zámků se vyplatí. Ochraňte okna a dveře na balkón venkovními roletami se zámky, které se nedají nadzvednout. V přízemí zabezpečte okna mřížemi, ochrannými kličkami a bezpečnostním sklem. Alarmu a kamerový systém používá jen 6 % domácností. Systém zabezpečení lze pohodlně ovládat z jednoho místa pomocí telefonu. Systém chytré domácnosti od zámků přes topení, garážová vrata i markýzy, osvětlení až po alarm, je velmi dobrým pomocníkem.

Volný čas a společné zážitky

Podle výzkumů nás činí šťastnými strávený čas s rodinou a přáteli. Povinnosti nechte na spotřebičích a volný čas věnujte výletům s dětmi, relaxací s partnerem a přáteli. Vyrazte na výlety na kole, kupte si koloběžky, in-line brusle nebo zapůjčete vozítka segway. Pořiďte si bazén, pergolu s grilem a v párty stanu na zahradě dopřejte dobrodružství svým dětem. Nevzdávejte se společných aktivit v zimě ani v dešti. Vyměňte čas plný povinností v domácnosti s moderními pomocníky za volný čas.

Diskuze

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Přejít nahoru
Tvorba webových stránek: Webklient