Osvobozující ticho

Ticho je v dnešním ukřičeném světě, plném hluku směřující odevšad, velmi vzácná věc. Všechny ty pípající elektronické hračičky, hluk dopravy, továren a všeobecného života kolem omezují naše smysly. Moc ráda poslouchám sílu ticha. Má svoji vnitřní melodii, svou vlastní úchvatnou hudbu, která nesmírně zdvořile, okázale a jemně tančí s duší každého člověka. Ticho je nesmírně osvobozující a uvolňující. Když mě pohltí ticho do své nekonečné náruče, na nic nemyslím. Pouze „Jsem“.

Miluji ticho, když jsem sama a vychutnávám si jej plnými doušky. Velmi krásné ticho je i to sdílené s někým, s kým si alespoň v něčem rozumíte. Ono křehké souznění, kdy vaše myšlenky přichází, odchází a mizí v dáli. Chvíle, kdy duše hraje své skryté melodie a ticho stále zní v rytmu rajské hudby, mě pohlcuje do své nadčasovosti.

Někdy je však i pro mě ticho smutné, velmi opuštěné až plačící. Myšlenky se hrnou ze všech koutů mysli a nepřestávají napadat melodii duše, nahlodávat ji obavami plnými strachu. Pokud to ale vydržíte a naučíte se s tím sami porvat, vždycky časem odplave a přijde zpět to úžasné ticho, které je nesmrtelné, osvobozující, všeobjímající a krásně hluboké.

Meditace v rytmu ticha je nádherným obohacením života. Posiluje duši, mysl i tělo. Třídí myšlenky a dává životu smysl. Dává význam opravdu důležitým věcem. Učí nás rozeznávat a činí důležité věci opravdu důležitými. Ticho léčí každou buňku našeho těla. Umí uzdravit zlomená srdce, pomačkanou duši, běsnící mysl i bolavé tělo. Zkuste si poslechnout opravdové ticho a budete překvapeni jeho neskonalou krásou.

Ticho dává hrozně moc a není třeba o tom psát sáhodlouhá slova, věty a odstavce. Protože pokud to někdo necítí a nezajímá jej to, tak ho nikdy nenapadne zkusit ochutnat a vychutnat si ticho. Zkusit se nechat obejmout tou léčivou energií ticha, která má zázračnou moc. Umí neskutečné divy. Pokud to nezkusíte, nikdy to nezjistíte. Ticho umí být prostě potichu a v tom je jeho síla.

Diskuze

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Přejít nahoru
Tvorba webových stránek: Webklient