Tak jsme se konečně rozhoupali k předělání bytového jádra

Kuchyně na míru Ostrava, Havířov, Frýdek

Už téměř dvacet let bydlíme v bytě v třípatrovém bytovém domě. Když jsme ho kupovali, měl ještě bytové jádro. Tehdy na tom nebylo nic zvláštního, až poté přišla éra, kdy se jich najednou všichni začali zbavovat. My jsme si celou dobu říkali, že nic měnit nebudeme – byt dostane některé z našich dětí, tak ať si pak koupelnu předělá podle svých představ. A přesto jsme se nakonec rozhodli rekonstruovat.

Došli jsme do stádia, kdy byla rekonstrukce bytového jádra nevyhnutelná. Starý umakart už skutečně nesplňoval moderní trendy, ale především se v rozích začínala objevovat plíseň. Navzdory všem přípravkům, které jsme nakoupili a používali, se nám nedařilo jí zbavit. Nebylo tedy jiného zbytí než se pustit do rekonstrukce koupelny. A s ní i kuchyně a záchodu, protože do všech tří těchto místností jádro zasahovalo.

Co se po rekonstrukci změnilo?

Celý náš byt. Působí daleko moderněji. V koupelně teď všichni trávíme mnohem více času, protože si můžeme odpočinout v prostorné vaně. Člověk má na záchodě i v koupelně daleko více soukromí, přes dřívější umakartové jádro bylo všechno slyšet, což občas nebylo moc příjemné. Manželce se teď také mnohem lépe vaří. Kuchyně na míru je skutečně propracovaná a zařízená velmi prakticky. Přestože se trochu zmenšila, jelikož jsme chtěli zvětšit koupelnu, díky chytrému uspořádání to snad ani není poznat.

Bylo to opravdu tak zlé?

Mnoho lidí se do kompletní rekonstrukce bytového jádra nechce pouštět. Nejde zrovna o malou investici a na čas se musíte odstěhovat, protože žít v bytě bez koupelny, záchodu a kuchyně opravdu není možné. Za sebe ale musím říct, že ten týden, který jsme museli obětovat, stál za to. Obrátili jsme se na firmu Famattes, jež vyrábí kuchyně na míru Ostrava a specializuje se právě i na rekonstrukce bytových jader. Proč zrovna na ně? Jelikož nám nejdříve zpracovali 3D grafický návrh, takže jsme předem viděli, jak krásně bude naše nová domácnost vypadat. Pak už nebyl nejmenší důvod váhat!

Diskuze

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Přejít nahoru
Tvorba webových stránek: Webklient