Změna k dobrému se vyplatí

odavatel plynu, dodavatel elektřiny, ceny elektřiny, ceny plynu

Asi znáte – každý měsíc vám přijde účet za některou ze služeb a vaše výplata se tenčí, až nezůstane skoro nic. Podobná situace platí pro energie, které sice platíte zálohově, ale stejně se vždycky před termínem vyúčtování tak trochu klepete strachy, co v něm vlastně najdete. To byl i náš případ. Říkali jsme si – velký dodavatel je jistota. Energie od něj odebírají všichni okolo. Určitě je to dobrá varianta. Jenomže jenom tohle nemůže být přece důvod u něj zůstávat. Proto jsme se rozhodli od něj odejít. A rozhodně nelitujeme.

Jak jsme vybírali dodavatele

Když jsme si našli nové bydlení, jako první jsme zařizovali přepis energií. Vzali jsme v úvahu dodavatele, kterého měli původní majitelé, a ptali jsme se také známých na nějaké reference. Všeobecně nám byl doporučen velký dodavatel, vždyť ho má každý, tak proč se tím trápit. Chvíli to fungovalo, jenomže pak nám přišlo vyúčtování, jež nám tak úplně nedávalo smysl. Nesledovali jsme sice ceny elektřiny ani ceny plynu, ale výsledná částka nám přišla příliš vysoká. Nešlo bohužel o jediný problém, společnost s námi téměř nekomunikovala.

Osobní přístup a komunikace

Nikdy jsme asi nezažili tolik beznaděje jako v této situaci. Máte platit neskutečnou pálku na energiích, ale nikdo vám nevysvětlí proč. Velký dodavatel plynu totiž nemusí a co je psáno, je dáno. Byli jsme jen číslo smlouvy, nic víc. Žádné podrobnosti – jako bychom ani neexistovali. Takže jsme si řekli dost. Pokud s námi nebude nikdo komunikovat, ani nám vycházet vstříc, pak s ním nechceme mít nic společného. Za ty nervy rozhodně nestojí a za peníze už vůbec ne.

Důvěřuj, ale prověřuj

Na internetu se dá dneska najít téměř všechno. Dali jsme si tu práci a prošli nabídky energetických společností a porovnali je mezi sebou. Dodavatel elektřiny se dá snadno prověřit i díky referencím zákazníků, každá se počítá. Podívali jsme se na https://www.epet.cz/elektrina/https://www.epet.cz/plyn/a měli jsme jasno. Menší neznamená nutně horší. Naopak nás přesvědčili, že se to dá dělat i jinak. Přátelsky, mile a hlavně správně.

Diskuze

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Přejít nahoru
Tvorba webových stránek: Webklient