Proč nám ubývá energie

Pokud se partneři necítí šťastní, přestává fungovat vtah i intimní život. Jakmile nám začne ubývat energie a ztrácíme chuť na sex, je něco špatně.

Klesající energie je ubíjející, stejně jako klesající intenzita sexuálního života, která bývá v páru často dost rozdílná. Faktem však vždycky zůstává, že s lety obojí prostě klesá. Nemusí to být však ustálené pravidlo. Zejména pokud jde o takové sexuální ochlazení, které je na obou stranách nechtěné.

Ach ty hormony

Mnoho žen, které začaly po prvních společných měsících soužití s partnerem užívat hormonální antikoncepci, právě díky ní doslova neuvěřitelně ochladly. Zcela ztratili chuť na sex a požitek z milování se změnil doslova v trápení. Ano, i toto je jeden z nepříjemných, vedlejších účinků hormonální antikoncepce, ale není obecný. Pokud se projevili u vás, zkuste navštívit svého gynekologa a požádat o změnu typu hormonální antikoncepce. Někdy stačí právě jiný typ a opět se vrátí život do starých kolejí plných vášně.

Ztráta sebevědomí

Jakmile přibývají ženě roky, ubývá jí sebevědomí. Dnešní uctívání silikonových dvacítek tomu moc nenapomáhá. Začínají mít špatný postoj samy k sobě, přestávají se dobře cítit nahé, objeví se celulitida a strie, změní se pokožka, přiberou pár kilogramů, objeví se vrásky a samy se cítí nejistě. Místo lásky, něhy a intimity často myslí jen na své tělesné nedostatky. O tom láska není, ani duševní, ani ta fyzická. Dopřát si sexuální rozkoš s milovaným člověkem je ale vždy mnohem lepší než s někým, kdo jen dokonale vypadá. Zvýšit si sebedůvěru u mnoha žen pomáhá, když si užijí sex více a častěji.

Pocit vyčerpání

Přichází často kolotoč práce, domácnost, děti, potíže, úřady a povinnosti či nemoci. Nelze se pak divit, že chuť na sex zůstává kdesi v pozadí. A právě čím vztah déle trvá, tím obvykle stále více přibývají i povinností, práce i dětí. Proto je vhodné nastavit si spravedlivé rozdělení povinností tak, ať zůstane oběma partnerům stejně a následně jim zůstane i mnohem více chuti do života i chuti na sex a více důvodů k radosti.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *