Med a dieta? Žádný problém.

Medu se nemusíte vyhýbat ani při dietě. V každé kapce medu je velká řada vitaminů a antioxidantů.

Pokud držíte dietu a snažíte se vyloučit sacharidy z jídelníčku, medu se zcela vyhýbat nemusíte. Můžete s ním podpořit štíhlé křivky těla, vyzrát nad akné i zpomalit tvorbu vrásek. Med je asi nejstarší známé sladidlo v dějinách lidstva. Přirozená směs glukózy a fruktózy, tedy hroznového a ovocného cukru má mnoho výhod. V každé kapce je obsaženou mnoho vitaminů, stopových prvků, enzymů, aminokyselin a antioxidantů. Nasyťte tělu cennými látkami pro jeho lepší funkci.

Obava z kalorií

Med je sice sladký, ale nemusíte se mu vyhýbat ani při redukční dietě. Podle posledních studií reguluje spolupráci krevního cukru, mozku a jater. Jedna lžička medu denně napomáhá rychlejšímu spalování tuků, zvláště po ránu. Jen je třeba příjem ostatních sacharidů snížit na minimum.

Výtečná detoxikace

Studie prokazují, že med má mnohonásobně větší detoxikační a antioxidační schopnosti třeba ve srovnání s bílým vínem. Pokud si dáte lžičku denně, bacily, viry a bakterie nemají šanci. Med je také skvělý na dodání energie, pokud se cítíte vyčerpaní a padáte únavou.

Podpořte imunitu a myslete na prevenci

Med podle lékařů pomáhá ustálit hladinu cholesterolu a snižuje pravděpodobnost vývoje kardiovaskulárních onemocnění. Tlumí příznaky nadměrného stresu, mírní projevy alergie, upravuje trávicí funkci a zlepšuje paměť.

Medový krém na pleť

Med se používá i pro své skvělé účinky v kosmetice. Drahé kosmetické přípravky můžete vyměnit za ty doma vyrobené. Stačí med rozmíchat v trošce vody na konzistenci lehkého krému a můžete směs aplikovat na pleť. Dodáte jí hydrataci, zpomalíte proces biologického stárnutí a zmenšíte rozšířené póry. Spolehlivě zničíte bakterie způsobující akné a odstraníte tmavé kruhy pod očima.

Medová maska proti akné

Na akné je úžasná medová maska s přidáním skořice. Přírodní recept na akné perfektně funguje. Med a skořice společně spolupracují na snížení zánětu na pokožce. K polévkové lžíci medu dejte lžičku skořice, smíchejte, naneste na pleť, nechte 15 minut působit, omyjte vodou a natřete pleť hydratačním krémem.

Diskuze

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Přejít nahoru
Tvorba webových stránek: Webklient