Slovo jako zbraň

Mnohdy se dá ublížit i slovem. Umět vážit slova často učiní změnu v životě k lepšímu. Navíc se ostrý jazyk a pomluvy často vracejí jako bumerang, když to nejméně čekáme.

Mnoho z nás si často neuvědomuje, jakou sílu má slovo, bez rozmyslu vypuštěné z úst. V některých případech dokáže potěšit a pohladit na duši, jindy zase ublíží tak, že si následky ani neumíme představit. Mlčeti zlato. Někdy je třeba přemýšlet nad tím, co se právě chystáme říct.

Síla slova

Slovy vyjadřujeme to, co cítíme. Pomocí slov komunikujeme s okolím. Slovo je nástroj, který má dvě strany jako mince. Umí vyjádřit lásku i nenávist. Je třeba si dát pozor na to, jaké negativní myšlenky právě vkládáme do svých slov. Někdy to myslíme jako vtip, ale jiného se to bolestně dotkne. Mnohdy stačí si představit, jak by nám bylo, kdyby to někdo řekl o nás. Pak to často ani neřekneme.

Slovo jako jed

Prostřednictvím slova můžete vysílat i jed v podobě emocí. Ty se nám pak vracejí jako bumerang. Jde o pomluvu, nařknutí, ublížení a negativní emoce, které umí zasáhnout toho druhého. Ten pak cítí zášť a začne nás nenávidět. Tím jsme sami proti sobě. Pokud se máme opravdu rádi, nemáme potřebu vysílat negativní sílu přes slova. Co zasejeme, to také sklízíme. Když zasejeme nenávist, nemůžeme očekávat lásku. Kvalitou našich slov se dá měřit, jak se máme rádi.

Pomluva jako epidemie

Vážit slova znamená nešířit pomluvy. Ty se šíří mezi lidmi jako epidemie a nejdou zastavit. Negace se vás dotkne už ve chvíli, kdy ji vypouštíte. Týká se všech lidí, co dál pomluvy šíří. Pokud jsme sami se sebou spokojení, nemáme potřebu pomlouvat a řešit jiné. Nešťastní lidé rozsévají negativní emoce. Co vysíláte, to také přijímáte zpět.

Pozitivní slova

Jakmile začnete vážit slova, život se změní k lepšímu. Pozitivní myšlenky o nás i o druhých, šíření pozitivní lásky a krásy pomocí slov je úlevnou cestou ke svobodě, úspěchu, štěstí i radosti. Přej a bude ti přáno. Co zaseješ, to sklidíš. Pozitivní slova se k vám vrátí v jakékoliv pozitivní podobě zase zpět.

Diskuze

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Přejít nahoru
Tvorba webových stránek: Webklient