Byliny pro podporu plodnosti

byliny

V současné době je velmi časté odkládat početí dítěte na později. To nese riziko u žen i mužů. Prevencí je jako vždy zdravý životní styl zahrnující kvalitní stravu, pohyb, dostatek relaxace a spánku. Reprodukci lze podpořit doplňky stravy i bylinkami.

Lékořice lysá

Lékořice lysá latinský název Glycyrrhiza glabra je trvalka, užívá se formou nálevu a pijí se 2 až 4 šálky denně. Vyšší koncentrace účinných látek je v tinktuře. Využívá se v gynekologii pro silné protizánětlivé účinky. Působí na revma, záněty žaludku i průdušek.

Ptačí jeřáb

Ptačí jeřáb s latinským názvem Sorbus aucuparia podpoří plodnost ženy i zdraví ženských orgánů. Květy obsahují přírodní látky podobné ženským hormonům. Nálev v podobě jedné čajové lžičky sušených květů na jednu sklenici vody se pije 3x denně před jídlem. Pupeny podporují hormonální rovnováhu žen, harmonizují menstruační cyklus, podporují plodnost a kvalitu vajíčka.

Andělika čínská

Andělika čínská s latinským názvem Angelica sinensis je často nazývána ženským ženšenem. Patří mezi silné antioxidanty. Extrakt z kořene má vliv na rovnováhu ženských hormonů, podporuje produkci progesteronu a činnost žláz s vnitřní sekrecí. Pomáhá proti vysoušení poševní sliznice u žen v přechodu. Extrakty z byliny celkově posilují imunitní systém a detoxikují tělo od škodlivých látek.

Dub letní

Dub letní, latinsky Quercus robur se užívá v podobě kůry a pupenů. Brání přenosu bakterií z trávicího ústrojí do močových cest a pohlavních orgánů. Zvyšuje obranyschopnost pohlavního ústrojí pro úspěšné otěhotnění. Z pupenů se připravuje tinktura, kůra kmene stromu se užívá formou odvaru nebo rozemletá na prášek.

Kotvičník

Kotvičník, latinsky Tribulus terrestris neboli zelená viagra je silné afrodiziakum pro muže i ženy. Využívají se listy, kořeny i květy pro všechny, co dosáhli 40 let. Zvyšuje hladinu testosteronu a estrogenů, tedy tvorbu mužských i ženských pohlavních hormonů. U žen zvyšuje plodnost a podporuje dozrávání vajíček. U mužů zlepšuje potenci i stav prostaty, která je často příčinou problémů s erekcí a příznivě působí na tvorbu spermií. Užívá se ve formě tinktury či prášku v nálevu. Čaj si připravíte z 1 polévkové lžíce prášku zalitého ¼ litrem studené vody, louhujte do druhého dne a pak necháte projít varem. Pije se ¾ litru během dne.

Dangšen

Dangšen, latinsky Codonopsis pilosula, česky pazvonek chloupkatý se často srovnává s ženšenem. Zpracovává se kořen, někdy i čerstvé listy. Zvyšuje imunitu, posiluje sexuální aktivitu u mužů i žen, zlepšuje potenci, posiluje nervovou soustavu a stimuluje krevní oběh.

V podobě bylinné kúry Dangšen najdete pro muže v kombinaci s bylinami, jako je maralí kořen, dub, kotvičník a březové jehnědy. Používá se k posílení potence, regeneraci pohlavních orgánů, zklidnění psychiky a omlazení organismu. Pro ženy je vhodná léčebná kúra obsahující anděliku, jeřáb ptačí, lékořici, maliník, měsíček, kontryhel, kopřivu a červený jetel. Byliny regenerují ženské orgány, udržují hormonální rovnováhu, upravují menstruačního cyklus, přispívají k fyzické a psychické relaxaci.

Diskuze

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Přejít nahoru
Tvorba webových stránek: Webklient