Jak zhubnout po porodu

Vymlouvat se na těhotenství a jak je to pro ženy nespravedlivé, je jednoduché. Když jste mladší a trápí vás kila navíc, stačí cvičit. U cvičení dobře spalujeme a tvarujeme postavu. Později to ale nestačí, obzvláště po porodu.

Když překročíte práh kouzelných 30 let, najednou zjistíte, jak těžko jsou kila dolů. A to vám ještě bude 40, 50 i 60 a více. Bude hůř. Genetika se ozve při těhotenství. Nepřejídáte se, jíte hlavně zeleninu, ale ono to nepomáhá, i když jste v těhotenství cvičila a začala hned po porodu?

Nedojídejte po dětech

Jednou z největších chyb, kterou dělají maminky, je dojídání po dětech. Je jim to líto vyhodit a nemají čas na své jídlo. Děti mají stravu sestavenou tak, aby přibírali. Nejde o plnohodnotné jídlo pro matku. Při hubnutí je důležitý pravidelný režim. Musíte vědět, co jíte a kolik toho máte na talíři. Když uzobáváte jen tak mezi jídly a dojídáte v rychlosti, je to ta nejlepší cesta k tloustnutí. Ke konci dne nevíte, co máte v žaludku. Vědomě se vždy připravte na to, co jdete zrovna jíst.

Jaká jídla zvolit

Pokud nevíte, jaká jídla zvolit, projděte internet, nebo zajděte za nutričním poradcem. Volte pokrmy podle konkrétní části dne, ve které se nacházíte. Na síti je mnoho jídel a vybrat si můžete snídaně, oběd a večeři. Jídlo před nebo po cvičení. Najdete jídla s nízkým glykemickým indexem, která vám zajistí dostatek energie, aniž by šla kila nahoru.

Jaký zvolit pohyb

Asi se nacházíte v situaci, že nemůžete jít někam cvičit. Spálit kalorie můžete i rychlou chůzí s kočárkem a při honění na hřišti. Nemusíte používat výtah a všude jezdit autem. Hodně pochůzek jde absolvovat pěšky a vyběhnout po schodech. To se odrazí i na vaší postavě. Cvičte kalanetiku, pilates i powerjógu, která dá tělu sílu a elasticitu. Přidejte silově kondiční tréninky a začnete lépe hubnout.

Cvičit krátce, za to pravidelně

Je opravdu těžké se utrhnout na hodinu na cvičení. Vsaďte na kratší tréninky, ale cvičte téměř každý den a nejlépe několikrát. Bude ro rutina a nespadnete do stavu, že se vám nechce. Lepší výsledky na sobě uvidíte i při 30. minutovém cvičení každý den, než při hodinovém dvakrát týdně. Pokud to jde, cvičte alespoň 40 minut. Když se vám nepodaří cvičit jeden den, máte dalších šest.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *