Kde se bere štěstí

Štěstí vyžaduje kreativitu. Vzniká na základě toho, co děláme. Pokud děláte to, co vás baví, váš život je prostě naplněný. Proto dělejte to, co dělat chcete, alespoň ve chvílích, kdy to jde. Je třeba žít naplno a užívat si života s lidmi, které máme rádi. Šťastnými nás činí zážitky, nikoli to, co vlastníme.

Štěstí roste na základě pozitivního postoje a optimismu

Dívejte se na svět přes růžové brýle. Štěstí lze najít i v úsměvu prodavače novin, nebo v pozdravu se sousedem. Rozhodněte se, že prostě budete spokojení, i když to tak na první pohled nevypadá a nic tomu nenasvědčuje. Bude se vám žít mnohem lépe.

Štěstí se rodí v přítomnosti

Věk je jen číslo. Strachovat se před příchodem stáří nemá smysl. Žijte tady a teď. Radujte se z přítomnosti. Minulost nelze změnit a budoucnost je vždy nejistá. Zahoďte lítost, zášť, bolest i negativní emoce. Vnímejte naplno přítomnost a netvořte si domněnky.

Štěstí vyžaduje partnerství

Emoční podpora partnera i přátel je důležitá. Často se rychle vzdáváme a vztahy stejně tak rychle ukončujeme. Problémy je třeba přijmout a některé i řešit. S jinými nic nenaděláme a nemá smysl se jimi zabývat. Každý máme své klady i slabiny. Místo kritiky často postačí úsměv a tolerance.

Štěstí je ovládat umění přizpůsobit se

Život jde stále vpřed i bez nás. Pokračuje bez ohledu na to, co se námi právě děje. Těžkosti jsou v našem životě zcela přirozené a život jde stále dál. Štěstí vyžaduje naučit se přizpůsobit okolnostem, nevzdat se pozitivního přístupu a nechat se potížemi pohltit. Cest je mnohem více, než se zdá.

Štěstí ukryté v pomoci

Pomoc druhým je základ budování dobrých vztahů. Prostě z toho plyne dobrý pocit. Pomoc je bojem proti stagnaci, samotě, úzkosti i depresi. Jde o cestu, jak zůstat v koloběhu života dlouho aktivní a produktivní. Když nic neočekáváte, nemůžete být zklamáni. Berte co je a využijte to co nejlépe.

Štěstí je nestagnovat

Poznávat stále něco nového, učit se, vzdělávat a nestagnovat lze po celý život. Stále nové informace a zážitky vedou k delšímu a šťastnějšímu životu. Buďte prostě zvídaví. Váš život bude zábavnější, zajímavější a naplněnější.

Diskuze

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Přejít nahoru
Tvorba webových stránek: Webklient