5 tipů na letní dovolenou s dětmi

Hostinec-6

Hledáte pěkná místa, kam vyrazit na dovolenou s dětmi? Naše republika a konkrétně Jižní Čechy nabízejí krásnou přírodu a rybníky, kde lze objevovat jedinečná zákoutí a zažít mnoho dobrodružství.

Jihočeská plavební společnost a vyhlídkové plavby po Vltavě a Lužnici

Jihočeská plavební společnost provozuje výletní lodní dopravu na jihu Čech po řekách Vltavě a Lužnici.. Můžete se vydat z Hluboké nad Vltavou přes plavební komoru do skal v přírodní rezervaci Karvanice až do vorařské obce Purkarec a zpět na 3 hodiny. Na 2 hodiny do skal do přírodní rezervace Karvanice na břeh staré obory a zpět. Na 1 hodinu si lze vychutnat vyhlídky na zámek Hluboká. Plavby Hluboká nad Vltavou až Týn nad Vltavou trvají 3,5 hodiny. Vybrat si lze plavby z Týna nad Vltavou po přehradě Kořensko, po Lužnici k zámku Mitrowicz v Kolodějích nad Lužnicí či z Týna do Hluboké nad Vltavou.

Dívčí kámen – zřícenina hradu u obce Holubov

Zřícenina hradu Dívčí kámen leží na trase mezi Českými Budějovicemi a Českým Krumlovem, poblíž městysu Křemže. Původně gotický hrad, který založili ve 14. století Rožmberkové, je na skalnatém vrchu, na soutoku Vltavy a Křemežského potoka. Pokud si budete chtít výlet prodloužit, nenechte si ujít klášter ve Zlaté koruně, výstup na vrchol Kleť, nebo Český Krumlov zapsaný v UNESCO.

Zámek Hluboká nad Vltavou

Státní zámek Hluboká nad Vltavou je nejromantičtější zámek s bohatou historií. Leží pár kilometrů od Českých Budějovic. Procházka po krásném a velmi vtipně zdobeném městě vás zavede na kopec se zámkem. Anglickým parkem dojdete i k Alšově jihočeské galerii. Nádherný pohled na město Hluboká nad Vltavou a komplex zámku se vám naskytne z vyhlídkové věže. Novogotické kaple střeží Netolickou archu z 15. století a nádherně zdobený interiér.

Tábor

Město Tábor bylo vybudované husity v roce 1420. Jsou zde dominantní hradby, úzké středověké uličky, různá zákoutí i široké prostory. Na náměstí je Městská radnice vystavena v pozdním období gotického slohu i gotický kostel s pozdější barokní výzdobou, velká socha Jana Žižky z Trocnova i renesanční kašna z roku 1967. Čeká vás návštěva vyhlídkové věže, Husitského muzea, Muzea Lega či Muzea čokolády a marcipánu. Přírodní památky zahrnují nádrž Tábor, řeku Lužici a krásné okolí.

Kamenice nad Lipou a park Fábula

Kamenice nad Lipou leží na rozhraní kraje Jižních Čech a Vysočiny. Můžete přijet úzkokolejnou tratí parním vláčkem z Jindřichova Hradce nebo i na kole. Zábavní park Fábula nabízí různé atrakce pro celou rodinu a děti všeho věku. Můžete sem, i když prší, nebo je naopak horko. Ve vnitřních prostorách staré kamenné budovy parku Fábula strávíte celý den plný zábavy. Venku je bludiště, mini ZOO, hřiště i obří společenské hry. Dále pak pohádkové sklepení s půjčovnou kostýmů, putování za pokladem, kreativní dílny, výstava panenek, království hlavolamů, tajemné šifrování, střelnice, úniková hra, cukrárna a Hostinec u Loupežníka. Zde se rozhodně s dětmi nudit nebudete.

Diskuze

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Přejít nahoru
Tvorba webových stránek: Webklient