Co se děje s tělem po vysazení hormonální antikoncepce?

Co se děje s tělem po vysazení hormonální antikoncepce

Berete hormonální antikoncepci už léta a doktor vás stále přesvědčuje, že to organismu neublíží? Nemusí to organismu úplně ublížit, ale její vysazení vám způsobí spoustu komplikací, díky kterým už ji nikdy nebudete chtít brát. Víte, co s sebou její vysazení přináší? To vám povíme v následujících odstavcích. Někdy může také hormonální antikoncepce způsobit závažné onemocnění i při jejím užívání. Například trombózu, zadržovaní vody v těle (to způsobuje celulitidu) či tvorbu cyst.

Znovu přichází puberta

Co tím máme na mysli? To, že do organismu přestanete dodávat ženské pohlavní hormony, způsobí, že může začít převládat mužsky pohlavní hormon testosteron. Ten s sebou přináší zvýšenou tvorbu mazu a s tím spojený velký výskyt akné a černých teček. Tento stav může trvat i několik měsíců, než se tělo dá do pořádku.

Změna menstruačního cyklu

Byly jste zvyklé na to, že vaše menstruace je díky hormonální antikoncepci slabá, krátká, pravidelná a bez bolestí? Tomu je teď konec. Ze začátku bude menstruace velmi nepravidelná. Může se stát, že nepřijde i několik měsíců. Jakmile přijde, přinese s sebou velké křeče a bolesti, a ještě k tomu trvá například i 10 dní. Pokud se váš menstruační cyklus nesrovná do půl roku, měla byste vyhledat lékaře.

hormonální antikoncepce

Změna sexuální touhy

Může se stát, že začnete mít úplně jiné sexuální touhy. Dokonce se vám můžou začít líbit i jiní muži, než doposud. Způsobuje to vyvolání ovulace, která byla díky antikoncepce pozastavena. Ovulace rovněž způsobuje pravidelný výtok. Pokud se výtok neobjevuje, je nutné navštívit lékaře.

Hubnutí

Často se stává, že žena po vysazení hormonální antikoncepce můžete shodit spoustu kilo, a to díky tomu, že dochází k odvodnění organismu. Tím dochází také k zmírnění celulitidy neboli pomerančové kůže. Čím vás dále nepotěšíme je to, že se vám zmenší prsa či hýždě, a to především pokud se vám tyto oblasti zvětšily, jak jste začala hormonální antikoncepci užívat.

Diskuze

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Přejít nahoru
Tvorba webových stránek: Webklient