Na co byste neměli zapomenout pokud vyrazíte na cesty?

Na co byste neměli zapomenout pokud vyrazíte na cesty

Cestujete rádi? V tom případě musíte vědět, co si sbalit s sebou na cesty. Je důležité, aby vaše zavazadla splňovala určitou hmotnost, ale přitom vám nic nechybělo. V první řadě si musíte uvědomit, kam vůbec jedete a na jakou dobu. Následně můžete začít balit.

Napište si seznam

Seznam je velmi důležitý, a to z toho důvodu, abyste na nic nezapomněli. Sepište si úplně vše, od oblečení až po elektroniku. K seznamu si napište také vše, co ještě musíte dokoupit anebo zařídit.

Oblečení

Myslete na to, na jakou dobu jedete pryč. Pokud to je na delší dobu, neberte si spodní prádlo na každý den. Tolik byste ho ani neměli. Vezměte si 5 základních kusů, které si následně přeperete. Dále se přizpůsobte teplotě destinace. Jestliže jedete do zimy, nesmíte zapomenout na podvlíkačky, kalhoty a teplé bundy. Pokud však jedete do tepla, vezměte si lehké oblečení. Budete potřebovat i plavky, šaty či kraťasy. Jedete-li do dešťových destinací, nezapomeňte na pláštěnku.

balení na cesty

Hygiena a osobní péče

Budete potřebovat zubní kartáček a pastu. Pak si přibalte sprchový gel, šampon, krém na opalování, repelent a ručníky. Ženám se bude hodit i malování a odličování či třeba fén na vlasy.

Potřebné doklady

V žádném případě nesmíte zapomenout na pas, občanský průkaz, a pokud je potřeba tak i vízum. Pokud budete i řídit vyřiďte si mezinárodní řidičský průkaz. Potřebovat budete i doklad o zdravotním pojištění.

Elektronika

Základní věcí je mobilní telefon a nabíječka. Pokud pracujete na dálku při cestování, nezapomeňte na notebook a jeho příslušenství. Ocenit byste mohli i holicí strojek, a to převážně muži. Pokud máte elektronický zubní kartáček, nesmíte zapomenout i nabíječku.

Tipy na závěr

  • Jestliže někam odjíždíte, nezapomeňte dát vědět někomu z rodiny či kamarádovi. Průběžně se mu ohlašujte, aby věděl, že se vám nic nestalo.
  • Nezapomeňte sbalit věci také vašim dětem, pokud se chystáte na cesty i s nimi.

Diskuze

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Přejít nahoru
Tvorba webových stránek: Webklient