Co obnáší cvičení doma a jak se na něj připravit?

co obnáší cvičení doma

Dali jste si předsevzetí, že začnete cvičit a pořád nic? Je nejvyšší čas začít. Přece jen už uběhla polovina roku a do konce novoročních předsevzetí už nezbývá moc času. Obzvlášť pokud se jedná o dlouhodobý plán, jako je cvičení. Máte nějaké zábrany cvičit před jinými lidmi? Stydíte se chodit do fitcentra? Nebojte se začít cvičit doma. Nic na tom není. Navíc to má stejné účinky, jako byste cvičili někde v posilovně. Pojďte se na to s námi podívat.

Promyslete si svůj plán

V první řadě je důležité pořádně popřemýšlet nad tím, na co se ve cvičení zaměříte. Jsou to posilovací cviky nebo naopak protahovací? Je důležité to vědět, protože si podle toho budete chystat všechno potřebné náčiní. Až budete mít vše vymyšlené, zjistěte, zda máte na cvičení doma dostatek místa. Máte-li zahradu, klidně můžete cvičit venku na čerstvém vzduchu.

K promyšlení je také to, kdy budete cvičit. Chcete, aby v té době byl někdo z rodiny doma? Pokud to jde, jistě uznáte za vhodné, že byste chtěli být doma sami. Udělejte si tedy harmonogram se dny, kdy nikdo není doma a přesné časy, kdy se do cvičení pustíte.

cvičení doma

Příprava na samotné cvičení

Chystáte se posilovat? Sežeňte si nějaké závaží. Pokud nic neseženete, nebojte se, i to se dá vyřešit. Jednoduše můžete cvičit se svojí váhou. Jestliže chcete cvičit jógu či pilátes, budete potřebovat podložku a provaz.

Bez čeho se dále neobejdete

Jistě se neobejdete bez sportovního oblečení. Budete potřebovat kalhoty i tričko z pružného materiálu. Navíc je zapotřebí, aby sálo pot. Ženy uvítají sportovní podprsenku, která je nebude nijak omezovat. Dále si nachystejte cvičební plát. Stanovte si cíl, kterého chcete dosáhnout a také cestu. Je důležité vědět, jak daného cíle dosáhnete. Na co rozhodně nesmíte zapomenout je pití. Ke každému cvičení si nachystejte čistou vodu.

Shrnutí toho, co potřebujete k domácímu cvičení

  • Cvičební pomůcky
  • Sportovní oděv
  • Pitný režim
  • Cvičení plán
  • Cíl a motivace

Diskuze

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Přejít nahoru
Tvorba webových stránek: Webklient