Dobíjejte energii

Mnoho z nás neustále hledá, kde vzít energii, abychom mohli dělat vše, co chceme za den stihnout. Jenže jsme stále bez energie a pak nemůžeme dělat právě to, co doopravdy dělat chceme.

Špatně snášíme vstávání, zatím co naše děti skotačí už po ránu. Sotva otevřeme oči, valí se na nás povinnosti a na zábavu nezbývá čas. Máme pár tipů, jak si energii udržet a jak ji dobít.

Začínáme u sebe

Myšlenky vysávající energii si nosíme v sobě. Přebíráme ji z okolí i z médií. Pokud se chceme zbavit toho, co nás neustále tíží a táhne ke dnu, je nejvyšší čas na mentální úklid. Zavřete se někam, kde můžete být sami a bez povinností, nebo utečte ven do přírody. Nechte odplout všechny negativní myšlenky, potíže, problémy a povinnosti.

Co nás táhne ke dnu

Zamyslete se nad tím, co nebo kdo vás každodenně táhne až ke dnu. Někdy jsou to média, špatné zprávy, pracovní kolektiv, ale i zdánlivě nejlepší kamarádi. Často má na nás zásadní vliv někdo, s kým se denně setkáváme. Je čas protřídit upíry a vysávače energie. Pokud se jich nemůžete zbavit, změňte svůj přístup k nim. Nepouštějte si jed dovnitř. Zprávy nemusíte sledovat a řeči kolem vnímat.

Žádné přetěžování

Nepřetěžujte své tělo cigaretami, kávou, alkoholem, cukrem, nedostatkem spánku, ani nadbytkem práce. Pak totiž nemůžete ráno vstát z postele a běžně fungovat. Po splnění povinností se vám nechce ani za zábavou. Zahoďte zlozvyky a změňte všechno, co změnit můžete. Měňte postupně jeden zvyk za druhým. Začněte čerstvým ovocem a zeleninou, čajem místo kávy a místo cigarety se projděte cestou z práce venku. Dopřejte si pohybovou aktivitu, která prospěje tělu i mysli.

Návrat k přírodě

Rychlý styl života plný stresu vysává energii, neprosévá psychice ani tělu. Najděte si každý den chvíli jen pro sebe. O víkendu zajděte do přírody a nechte mobil doma. Znovu začněte vnímat přírodní rytmus. Hledejte harmonii ve všem, co dává smysl. Uvolněte se a chvilku nemyslete na čas. Čas totiž nemáme, čas si děláme. Hlavně na ty příjemné věci, jinak je život těžký jako velký kámen.

Diskuze

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Přejít nahoru
Tvorba webových stránek: Webklient